featured

Maker (MKR) balinalarından büyük alım: Neden Bitcoin’den daha iyi performans gösteriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Maker (MKR) balinaların ilgisini çekmeyi başardı.

9. en büyük MKR sahibi, 12 milyon dolar değerinde token satın aldı. Altcoin’in piyasa yapısı yükseliş eğiliminde ancak, yatırımcıların yakında kârlarını realize etmeye başlayabilir. Token şu anda aşırı alım bölgesine işlem görüyor. Bu yüzden talebin azalması durumunda fiyat 1,100 dolara geri dönebilir.

Bu yıl Maker (MKR), kripto piyasasındaki en iyi performans gösteren altcoin’lerden biri oldu. Son 365 gündeki performansı Bitcoin’den (BTC) çok daha olumlu oldu. CoinMarketCap verilerine göre fiyat, son 365 gün içinde %75,45 oranında değer kazandı.

Ancak balinaların ona olan inancı artmaya devam etmeseydi, token Bitcoin’den daha iyi performans gösteremeyebilirdi. Farklı aralıklarla balinaların MKR biriktirdiğine dair kayıtlar var. İlginçtir ki balina birikimleri hâlâ devam ediyor gibi görünüyor.

Maker (MKR) balinaları birikime devam ediyor

Zincir içi veri sağlayıcı Spot On Chain’e göre, bir balina 14 Eylül’de 12,1 milyon dolar değerinde MKR token’ı satın aldı. Şu anda en yüksek 9. Maker balinasının bu yazının yazıldığı sırada 16,205 adet MKR token’ı var.

Maker MKR

Çoğu zaman balina birikimi, bir fiyat artışıyla karakterize edilir. Aslında balinaların cüzdanlarını takip eden perakende grubu, bu hareketi “düşüşü satın alma” fırsatı olarak değerlendiriyor. Bu haberleri takiben altcoin’in fiyatı son 24 saat içinde %5,01 oranında bir artış kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 1,215 dolar civarında işlem görüyor.

Boğalar için oyuna girmenin tam zamanı

Ayrıca 4 saatlik fiyat grafiği, token’ın piyasa yapısının büyük ölçüde yükseliş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Bu yazının yazıldığı sırada fiyatın yörüngesi yukarı doğru giderken neredeyse hiçbir ayı belirtisi yok.

Fiyat, 1,177 dolar seviyesinde bir reddediliş ile karşılaşsa bile 1,159 dolar seviyesindeki güçlü destek onu yeniden 1,200 doların üzerine çıkardı. Yükselişin kontrollü bir şekilde devam etmesine rağmen bu durum uzun vadeli olmayabilir.

Bunun nedeni Göreceli Güç Endeksi (RSI)’dir. Şu anda RSI değeri 71,37’de bulunuyor. Son yükseliş, boğaların varlığının bir teyididir. Ancak bu aynı zamanda MKR’nin aşırı alımda olduğunun da bir göstergesidir.

RSI 70’in üzerine çıktığında genellikle varlığın fiyatı geriler. Yani MKR fiyatı kısa süre içinde bir düşüş yaşayabilir. Ayrıca yatırımcıların da kârlarını realize etmeye başlamasıyla fiyat 1,100 dolara gerileyebilir. Yine de 1,000 dolardaki güçlü destek bu seviyenin altına bir düşüşü engelleyecektir.

4 saatlik grafikteki MACD göstergesi de 6,21 işaretinde bulunuyor. MACD’nin değeri, RSI göstergesinin sağlam satın alma eğilimini güçlendirdi.

MKR, bu yazının yazıldığı sırada 1,200 doların üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Ancak altcoin’in önemli bir geri çekilme gerçekleştirmeden 1,300 doların üzerine çıkması pek mümkün gözükmüyor.

CoinEdition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin