Hackerlar İsrail'de sigorta şirketine saldırdı, 1 milyon dolarlık Bitcoin fidyesi istiyorlar
Hackerlar İsrail'de sigorta şirketine saldırdı, 1 milyon dolarlık Bitcoin fidyesi istiyorlar

Make A Wish Vakfı, kripto hackerların son kurbanı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Elon Musk’ın Twitter hesabını hacklemek belki bir miktar kabul edilebilir bir şey ancak bir hayır kurumunun web sitesine kripto madenciliği ile ilgili kötü amaçlı bir yazılım yerleştirmek tamamen başka bir olay. Hard Fork’un geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre Make A Wish Vakfı resmi web sitesinin, kripto hackerların en son kurbanı olduğu belirtildi.

Trustwave’den araştırmacılar, vakfın web sitelerinden biri olan worldwish.org’un, CoinImp olarak bilinen genel bir madencilik senaryosu tarafından ele geçirildiğini tespit etti. Komut, kullanıcının bilgi işlem gücünü kripto para kazanma yönünde manipüle ediyor.

Make A Wish Vakfı nasıl hacklendi?

Araştırmacılara göre, site yöneticisi Drupal’ın içerik yönetim sistemini güncellemediği için web sitesi savunmasız kaldı ve bu olay gerçekleşti.

Trustwave, kötü amaçlı komut dosyasının web sitesinden kaldırıldığını bildirdi.

Crypto-jacking web sitelerinin sayısı her geçen gün artıyor ve görünüşe göre bu web sitesi sayısı sınırsız. Bilgisayar korsanları, ABD Ulusal İş İlişkileri Kurulu, Çin teknoloji şirketi Lenovo, Tayvanlı ağ donanım üreticisi D-Link ve University of California da dahil olmak üzere, Drupal sürümlerinin bir sonucu olarak 400 ana web sitesinden yararlanabilir.

Eylül ayında McAfee Labs tarafından yayınlanan bir raporda, yalnızca 2018’in ilk yarısında 2,5 milyon yeni kripto madenciliği yazılımı vakasının yaşandığı belirtiliyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin