Monero'nun masaüstü uygulaması sürüm 1.0.0 RC'nin özellikleri
Monero'nun masaüstü uygulaması sürüm 1.0.0 RC'nin özellikleri

Mahremiyet odaklı güçlü altcoin için kritik tarih yaklaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güçlü altcoin Monero, 30 Kasım’da ağlarını geliştireceklerini açıkladı. Aynı zamanda kod dondurmak ve v0.15’in piyasaya sürülmesi için geçici bir program belirlediler.

Popüler altcoin Monero ağ güncellemesi yaklaşıyor: 30 Kasım

Monero hard forku 30 Kasım tarihinde gerçekleşecek. Kullanıcılar, satıcılar, havuz operatörleri ve borsalar hazırlamak için bilgiler yayınlandı. Blog postasına göre, Monero kullanıcılarının CLI v0.15 veya GUI v0.15 kullanmaları gerekir. Buna ek olarak, planlanan tarihler 24 Ekim için bir kod donması ve 31 Ekim’de v0.15’in resmi sürümünü içerir. Yeni yükseltme, RandomX adlı yeni bir uzun süreli İş Kanıtı (PoW) algoritması sunacak. Bu, madencilerin madencilik yazılımlarını da güncellemeleri gerektiği anlamına geliyor.

Bu RandomX PoW algoritması, genel amaçlı işlemciler için optimize edildi. Ayrıca, rastgele kod çalıştırma ve özel donanımın verimlilik avantajını en aza indiren birkaç bellek zor tekniği kullanır. Aynı zamanda, verimli madencilik, virüslü bir bilgisayarda gizlenmesi zor olan 2GiB’den fazla bellek gerektirecek. Dahası, web madenciliği de büyük bellek gereksinimi ve Javascript ve WebAsembly’daki işlemler için yönlendirilmiş yuvarlama desteği bulunmamasından dolayı olanaksızdır.

Yardım gerekirse, kullanıcılar Monero geliştirici topluluğu ile iletişim kurabilir

Piyasadaki birçok kötü niyetli taraf, kullanıcı CPU’su çalmak ve XMR kripto para birimini madencilik yapmak için kripto madencileri kullanıyordu. Yeni yükseltme, gizliliği ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için uzun ödeme kimliğini iptal ediyor olacak. Ayrıca, hizmetler ve borsalar için destek çalışmalarını da azaltacak. Uzun ödeme kimliklerini iptal etmenin arkasındaki ana neden, mahremiyete zararlı olduğu ve olumsuz bir kullanıcı deneyimi kaynağı olduğu gerçeğiyle ilgilidir.

Bu, bir kullanıcının tekrar kullanım durumunda işlemlerini diğer şeylerin yanı sıra potansiyel olarak bağlayabilir. Son olarak, v0.15 sürümü aynı zamanda gelen işlemler için on blok kilitleme süresi uygulayacak ve kullanıcı ve tüm Monero ağı için mahremiyeti arttırmak için protokol seviyelerinde uygulanacak. Herhangi bir yardım gerekirse, kullanıcılar, şirketler ve ilgili taraflar Monero geliştirici topluluğu ile iletişim kurabilir.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin