Bu ilişki Bitcoin’e bu hafta sonu pump yaptırabilir!
Bu ilişki Bitcoin’e bu hafta sonu pump yaptırabilir!

Mahkeme, Bitfinex-Tether hakkında karar verdi, Bitcoin 1000 dolar geriledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, geçen gece yaklaşık iki saatte 1000 dolardan fazla geriledi. Lider kripto para, 7.000 dolar seviyesine kadar çekildi. Fiyatlardaki düşüş nedeni bilinmezken, New York Eyalet Yüksek Mahkemesi’sinin, Tether’den Bitfinex’e olan transferleri dondurma kararı bu kırılmayı desteklemiş olabilir.

Bitcoin-BTC-haftalık-grafik
Bitcoin-BTC-haftalık-grafik

Bitfinex-Tether belgeleri teslim edecek

New York yargıcı, daha önce bildirilen ve Bitfinex Tether’e aktarılan fonlarla, Bitfinex Borsası iştiraki olan Tether ile ilgili belgelerin teslimine ilişkin bir mahkeme kararı verdi.

Perşembe günü Hakim, Bitfinex ve Tether yöneticilerinin veya çalışanlarının, Tether rezervlerindeki fonlarla Bitfinex’e para aktaramayacağını belirten bir açıklama yaptı. Hakim tarafından alınan kararlar arasında, aşağıdaki dördü ön plana çıkmakta:

  • Tether, normal iş prosedürleri ve uygulamaları haricinde, herhangi bir krediyi veya varlığı Bitfinex’e veya diğer taraflara devredemez.
  • Tether yöneticilere, çalışanlara ve diğerlerine ücret veya benzeri ödemeler dışında kendi rezervlerinden fon tahsis edemez.
  • Ne Bitfinex ne de Tether’in, New York Yüksek Mahkemesi tarafından gönderilen orijinal mahkeme belgesinde istenen belgeleri çoğaltmasına veya değiştirmesine izin verilmez.
  • Bir mahkeme emri 90 gün içinde feshedilmek zorundadır, ancak yetkili makamlar bu sürenin uzatılması için son başvuru tarihinden iki hafta önce başvurabilirler.

Eski Bitfinex-Teter fiyaskounun sebebiyle Teter rezervlerine erişimi durdurulmak isteniyordu. Ancak buna gerek kalmadan mevcut bulgularla mahkeme istediğini elde etti.  Dün geceki çöküşün bu haberle ne kadar bağlantılı olduğu yada ayrı bir spekülasyon sebebi mi? yakın zamanda ortaya çıkar.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin