ESET uyarıyor: Bu yeni virüs kripto para cüzdanınızı sıfırlayabilir!
ESET uyarıyor: Bu yeni virüs kripto para cüzdanınızı sıfırlayabilir!

Araştırma: Madencilik virüsleri hızla yayılıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

California merkezli siber güvenlik şirketi McAfee Labs tarafından yayımlanan yeni raporda, siber tehditlerin başta madencilik virüsleri olmak üzere, 2018’in ilk üç ayında çok fazla arttığı belirtiliyor.

Madencilik virüsleri artık daha etkili saldırılar yapıyor

Son siber tehditler incelemeye alındığında, cryptojacking ve diğer kripto para madenciliği yapan malware virüslerinin yaygınlığının katlanarak arttığı tespit edildi. Dahası siber suçlular teknik becerilerini geliştirdi ve 2017’de gerçekleştirilen saldırılarına nazaran daha etkili saldırılar yaptı.

Siber suçlular kripto paraları kaynak olarak kullanmaya devam ediyor. En çok kullanılan yöntem cryptojacking ile geleneksel fidye yöntemlerine nazaran daha etkili ve risk olmadan çalışıyor. Sistemin arkasında fark edilmeden madencilik yapabiliyor. Cryptojacking etkisi altına girmiş bilgisayar sayısı 2017’nin son çeyreğinde yaklaşık 400 binken, bu yılın ilk çeyreğinde %629’luk bir artışla 2,9 milyona ulaştı.

“Cryptojacking çok basit ve daha risksiz bir saldırı biçimi.”

McAfee Lab yöneticilerinden Steve Grobman, Cryptojacking şu şekilde açıklıyor:

Cryptojacking çok basit ve daha risksiz bir saldırı biçimi. Bu yöntemle yapılan tek şey virüsü entegre etmek. Hiçbir aracı yok, dolandırıcılık yok, ödeme talebi yok. Sadece sistem arkasında gizlice çalışan ve anti-virüs taramalarına yakalanmayan madencilik programları var.

2017’de Korece ve İngilizce e-posta ile yaptığı büyük ölçekli phishing saldırılarıyla çok konuşulan siber suç grubu Lazarus, şimdilerde yönünü finansal kurumlar ve Bitcoin kullanıcılarına çevirdi. Kötü amaçlı yazılım, virüs bulaşmış bir e-posta ekinden kurbanların cihazlarına yüklenir ve Bitcoin ile ilgili faaliyetler için taranır, kişisel veriler ve madencilik kripto paraları toplanır. McAfee analistleri, bu saldırı tekniklerinin, Lazarus tarafından gerçekleştirilmiş olduğuna dair çok güçlü benzerlikler olduğunu söylüyor.

Sağlık sektörü siber virüslere karşı çaresiz

2018 yılında elde edilen verilere göre, 37 sektörde 120 farklı bölgede, 313 adet virüs saldırıları ortaya çıktı. Bu rakamlarda, saldırılarda %41 artış olduğunu gösteriyor.  Rapora göre en çok saldırı %47 oranında sağlık sektöründe yaşanıyor. Bu da sağlık sektörünün, en dayanıksız sektör olduğunu gösteriyor. Birçok olayda siber saldırılar veriler karşılığında fidye isteyebiliyor. Sağlık sektörünü, %40 oranla eğitim sektörü ve %39 oranla finans sektörü takip ediyor.

Cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin