Cryptomatoes
Cryptomatoes

Madencilik ısısı ile üretilen Cryptomatoes ile tanışın

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, kripto madenciliğinin tükettiği enerji ile ilgili birçok tartışma oldu. Bununla birlikte, daha yakın zamanda madencilik faaliyetlerinin çevre dostu yöntemlerde kullanıldığına şahit oluyoruz. Bu çevre dostu yöntemlerden biri aşırı ısınmayı kullanarak Cryptomatoes adını verdiği domates üretimi yapmak.

Bu hafta, Nakamoto X ticaret platformunun kurucu ortağı Kamil Brejcha,  bir serada kripto madenciliğinden çıkan aşırı ısıyı kullanarak büyütülen domateslerin fotoğrafını yayınladı.  Madencilik kuleleri ve bilgisayar sunucuları, genel olarak, oldukça fazla miktarda ısı verir. Ve birçok kripto para madencilerinin, bu kaynağı ev ve diğer alanların ısınma çözümleri için kullandığını gördük. Brejcha, “Cryptomatoes”  diye adlandırdığı seranın fazla ısının aktarılmasına yardımcı olan bir sistem geliştirdikten sonra gerçek haline geldiğini açıklıyor.

Cryptomatoes
Cryptomatoes serası

Cryptomatoes hasata hazır

Brejcha takipçilerine Twitter’dan  “kim kripto madenciliği ve tarımın birlikte çalışabileceğini hayal edebilir?” Şeklinde sorusu eşliğinde, seranın fotoğraflarını yayınladı:

Cryptomato”ların ilk partisi hasat edilmeye hazırdır. Artan ısıyı domates serası için kullanıyoruz ve çalışıyor.

Brejcha projenin “gizli modda” olduğunu ve kriptodan yetiştirilen domatesi üreten ekibin “Agritechture Blockchain girişimi” kurduğunu söylüyor. Ancak, seranın yaklaşık 5 dönüm olduğunu açıklayan takipçilerine daha fazla ayrıntı yayınlıyor.  Takipçilerinden birinin Brejcha’ya  takımın aşırı madencilik sıcağıyla kenevir bitkilerini neden büyütmediği şeklindeki sorusuna ise şu şekilde cevap verdi:

Ne yazık ki, yerel katı kurallar yüzünden, tıbbi esrar yetiştirmek için bir lisans alamıyoruz, bu yüzden domatesleri ve diğer sebzeleri seçmek zorunda kaldık. Aynı zamanda kendi enerjimizi de üretiyoruz. Madencilik operasyonları yüzde 100 biyo-atıktan elde edilen enerji ile destekleniyor . Kısaca temelde enerji döngüsünü kapattık.

Brejcha’ya göre insanlar domatesleri açık pazarlardan satın alabilecekler. Ekibin, bodrumda yer alan “Cointainer” adında bir sistem geliştirdiğini ve seralara aşırı madencilik ısısının aktarıldığını söylüyor. Ayrıca Brejcha, ekibin projenin başlangıç ​​aşamalarını takip ederek girişimlerin ​​yol haritası için planlanan dikey bir çiftçiliğe sahip olduğunu söyledi.  Kripto madenciliği faaliyetlerinde enerji israfına ilişkin tüm şikâyetlere rağmen, Brejcha gibi kripto para madencileri, madencilik ile meyve ve sebze üretirken madencilerin kapalı bir enerji döngüsüne sahip olabileceğini gösteriyor.

bitcoin news

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin