Aylık Bitcoin madenciliği geliri Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
Aylık Bitcoin madenciliği geliri Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Madencilik devi Canaan yılın ilk çeyreğinde büyük zarar bildirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli Bitcoin madencilik donanımı üreticisi Canaan Creative, 2020 yılının ilk çeyreğinde 5,6 milyon dolar net zarar bildirdi. Bu yine de şirket için bir toparlanmaya işaret ediyor zira bir önceki yıl 9,5 milyon dolar zarar bildirmişlerdi.

Canaan hisseleri büyük değer kaybetti

Çinli Canaan, satışlarını iyileştirmek için ASIC tabanlı Bitcoin madencilik makinelerinin fiyatlarını yaklaşık %50 oranında azalttı ancak ağır kaybı önlemek için bu hamle bile yeterli olmadı. Koronavirüs pandemisi dünya çapında tedarik ve lojistik zincirlerini bozduğu için Bitcoin madenciliği donanımlarına olan talep de azaldı. Bu durum Bitcoin madencilik teçhizatı üreten şirketleri de olumsuz etkiledi. Çinli üreticilerin hisseleri Nasdaq Borsası’nda %3,51 değer kaybederek 3,85 dolara kadar düştü. Son 1 yıl içerisinde Canaan’ın hissesi 13 doları görmüştü.

Canaan’ın bu hafta yayımlanan kazanç raporuna göre, şirketin sattığı saniye başına terahash miktarı 0,9 milyon. Geçen yıl bu sayı 0,7 milyondu. Fakat bu artışın pek de önemli olmadığını söyleyebiliriz zira Bitcoin ağındaki toplam hash gücünün %1’ini oluşturuyor. Canaan CEO’su Zhang Nangeng, aralık-ocak dönemine kadar piyasa durumunun çok iyi olmayacağını söyledi.

Koronavirüs salgını madencilik cihazı üreticilerini olumsuz etkiledi

Çin anakarasındaki lojistiğin COVID-19 salgını nedeniyle Çin yeni yılından beri durduğunu belirten CEO, Bitcoin’in fiyatı Şubat ve Mart başında daha yüksek bir noktada olsa da salgının satışları etkilediğini söyledi. Çeyrek raporunda, şirketin 31 Mart 2020 itibarıyla kısa vadeli yatırımlara 24,5 milyon dolar yatırım yaptığı için düşüşün büyük ölçüde yüksek kısa vadeli yatırımlardan kaynaklandığı bildiriliyor.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin