Afrika'nın Bitcoin hacmi rekor üstüne rekor kırıyor!
Afrika'nın Bitcoin hacmi rekor üstüne rekor kırıyor!

Afrika’nın Bitcoin hacmi rekor üstüne rekor kırıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen ay eşler arası Bitcoin yatırımcılar arasında bir patlama gören Afrika kıtası bir kez daha rekor kırdı. Kıtadaki yatırım miktarının Latin Amerika’daki bölgesel P2P verilerini geride bıraktığı öğrenildi.

Afrika’daki Bitcoin yatırımcısı sayısı çok hızlı bir şekilde artıyor. İvmenin yakın bir zamanda yavaşlamasına pek ihtimal verilmiyor.

Afrika’da Bitcoin hacmi Latin Amerika’yı geçti

Bölgesel düzeyde tüm zamanların en yüksek, eşler arası ticaret hacimlerini kaydettikten iki haftadan az bir süre sonra, Afrika rekor tazeledi. Analitik sitesi Useful Tulips’ten elde edilen verilere göre, Afrika’daki Bitcointraders, LocalBitcoins ve Paxful gibi P2P platformlarında 14 milyon dolardan fazla işlem yapıldı.

Latin Amerika, P2P ve OTC platformlarında işlem hacmi açısından genellikle referans olarak kabul ediliyor. Son yedi gün içinde Latin Amerika üzerinden 11 milyon doların biraz üzerinde Bitcoin ticareti yapıldı. Ancak Afrika bu sayıyı geçmeyi başardı.

Yerel ticaretteki büyümeyle Afrika kıtasında kripto para birimine olan ilginin arttığı görülüyor. Yerel enflasyon oranları yıllık %4 ila %7 arasında değişmekte ve koronavirüs patlamasından kaynaklanan ekonomik belirsizlik ve yaygın ekonomik durgunluk, gittikçe daha fazla Afrikalı trader’ı sektöre çekiyor.

Latin Amerika’da, Venezuela halen Latin Amerika BTC pazarının lideri konumunda. Geçen hafta yaklaşık bir milyon dolarlık hacim kaybetmesine rağmen ülke 4,3 milyon dolar işlem bildirdi.

Ancak dünyanın diğer tarafında, Nijerya haftalık ticaret hacminde 9,3 milyon doların üstüne çıktı. Ve en yakın rakibi Güney Afrika’dan %400 daha fazla hacim kaydederek önemli bir büyüme kaydetti.

decrypt

Dev iddia: Satoshi Nakamoto 50 Bitcoin mi taşıdı?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin