madencilik devi bitmain
BTC halving etkisi mi? Bitmain çalışanlarının yarısını işten çıkarmayı planlıyor

Madencilik devi Bitmain piyasadaki etkisini IPO öncesi satışları ile güçlendirmeye devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İki önemli Bitcoin madencilik havuzu olan BTC.com ve Antpool, sırasıyla Bitcoin’in yüzde 27’sini ve yüzde 15,3’ünü içeriyor. Madencilik devi Bitmain şaşırtıcı bir şekilde iki havuzun da sahibi olup, yönetimini de yapıyor. Bu durumda madencilikte süper güç olan Bitmain’in Bitcoin’in “hashrate”inin yüzde 42’sini denetlemesine izin veriyor. Bitmain eleştiren kişiler ise, Bitmain’in bu önemli etki düzeyini kötüye kullanabileceği konusunda bazı endişelere sahip. Öyle ki bu kadar büyük bir gücün tek bir şirketin elinde olmasının endişe verici olduğunu söylüyorlar.

Madencilik devi Bitmain Bitcoin ASIC endüstrisini domine ediyor

Madenciler çıkardıkları kripto paraları bir maden havuzunda muhafaza ettiklerinde, havuz operatörlerinin “hash” gücünü kullanma yetkisine sahip olmalarına izin verirler.

Bitmain, Bitcoin’in “hashrate” üzerindeki yüzde 51 seviyesinde nüfuz düzeyine yaklaşıyor. bu durum bazı kesimleri, bir bilgisayar korsanının Bitmain’in yetki alanı altındaki “hashrate”i kontrol altına alabileceği konusunda korkutuyor.

Bitcoin gibi bir POW Blockchain’inin yüzde 51’inin kontrolü, teoride işlemlerin sahte olarak iki katına çıkmasına izin verebileceği anlamına geliyor. Aynı zamanda çift harcama işlemleri, hackerlerin ya da hacker grubunun, kripto para varlıklarının değerini geçici olarak artırmasını sağlıyor.

Geçen hafta bu konu ile ilgili yaptığımız haberin detayları da şu şekildeydi:

Bitcoin yüzde 51 saldırısı altında mı?

Bitmain IPO öncesi satışta 400 milyon dolar artış gördü

Çin Para Ağı, Bitmain’in IPO öncesi satışta 400 Milyon ABD Doları’nı aştığını bildirdiği için, Bitmain’in piyasada adil olarak görünmeyen piyasa hâkimiyeti devam edebilir. Önemli endüstri devleri üzerinde etkisi olduğu bilinen ve girişim sermayesi şirketi olan Sequoia Capital’in Çin şubesi, için IPO öncesi satışın etkili kripto para madenciliği işini etkilediğini görüşüne sahip.

Sequoia’nın etki çemberinin bir parçası olan Bitmain’in risk sermayesi şirketi olarak 12 milyar dolar değerinde olduğu bildiriliyor. Bitmain’in CEO’su Jihan Wu ise Çin medyasının sürekli Bitm

ain’in Hong Kong’da resmi bir halka arz için (IPO) başvuracağını belirten haberlerini teyit etti.

Çin basını, Bitmain’in 30 milyar doları aşan bir değerleme ile kamu pazarına girmeyi planladığını ve en geç yılsonunda ticarete başlamayı planladığını belirtti. Spekülasyonlar, kullanıcıların Bitmain’in kamu finansmanında 30 milyar doların üzerinde tahsis edeceği yere para yatırmak için mücadele ettikleri için yüksek çalışıyor. Ayrıca ASIC devinin daha güçlü ASIC’ler geliştirmeye devam etmesi ve dizlerine daha fazla POW algoritması getirmesi de daha olası gözüküyor.

Bu IPO duyurusu, Bitmain’in en önde gelen rakiplerinden biri olan Canaan Creative’in, Hong Kong’da benzer bir halka arz için bir başvuruda bulunmasından sonra geldiği de dikkatlerden kaçmadı.

Sektör Canaan Creative’in başarılı olmasını istiyor

Avalon ASIC dizisi ile tanınan Canaan’ın, Bitmain’in pazar payını ele geçirebilecek potansiyele sahip olduğu düşünülüyor. Canaan’ın kamu kaynaklarını olumlu şekilde sunması bekleniyor. Bu durum ayrıca tekellere yakın Bitmain üzerinde bir baskı oluşturarak daha güçlü ASIC’lerin geliştirilmesi olasılığını arttırıyor.

Bitmain’in iş uygulamaları kripto para topluluğu içinde eleştiri konusu haline gelirken, Canaan’ın başarısının her zaman en yüksek seviyelerde olması ümit ediliyor. Madencilik devi Bitmain, belirli Blockchainlerin merkezileşmesine neden olduğu iddiaları ile sık sık suçlanıyor. Ve zaman zaman piyasada Bitmain’in şüpheli ticari uygulamalardan yararlandığı konusunda da söylentiler çıkıyor.

Ä°lgili resim

Bazıları ise Bitmain’i “gizli ASIC” çiftlikleri kurmakla suçluyorlar. Bu suçlamalar arasında serbest bırakılmış ASIC teknolojileri ile GPU madencilerinin kârlarına zarar vermek ve daha sonra kullanılmış ASIC’leri masum tüketicilere sattıkları iddiaları bulunuyor. Bu iddialar, Bitmain tarafından doğrudan doğrulanmasa da, kullanıcılar bu söylentilere bir çeşit itibar kazandırmak için Blockchain bilgisinden elde edilen verilerden tahminler yürütüyorlar.

Daha önce de belirtildiği gibi, piyasanın ortak görüşü, Canaan’ın başarılı olmasının, rekabeti daha da güçlendireceğinden daha iyi ve kaliteli bir pazarın oluşması açısından arzu edilen bir durum olarak görülüyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin