Blockchain’in insanların geleceği üzerindeki etkisi nedir?
Blockchain’in insanların geleceği üzerindeki etkisi nedir?

”Blockchain’in insanların geleceği üzerindeki etkisi hayal gücümüzün çok ötesinde.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Alibaba’nın mali kolu olan Ant Financial, Blockchain tabanlı sınır ötesi para transferi hizmetinin lansmanını yaptı. Bu kapsamda ilk havale işleminin tamamlandığı belirtiliyor. Havale işlemi Hong Kong ile Filipinler arasında gerçekleştirildi. Söz konusu işlemin sadece 3 saniye sürdüğü söyleniyor. Etkinliğe Alibaba‘nın kurucusu ortağı Jack Ma da katıldı. Jack Ma’a göre, Blockchain’in insanların geleceği üzerindeki etkisi hayal gücümüzün çok ötesinde.

Blockchain’in insanların geleceği üzerindeki etkisi nedir?

Ant Financial’e göre, Pazartesi günü AlipayHK cüzdanı için açıklanan Blockchain para havale servisi türünün ilk örneği. Şu anda sadece AlipayHK ve GCash için yerleşim bankası olarak görev yapacak olan Standard Chartered’e göre, Hong Kong ve dünyanın en büyük üçüncü havale piyasası olan Filipinler’e yapılan transferler için kullanılabilir. Ant Financial, global olarak Alipay’ı genişletmeyi hedeflediği için en son şirkete 14 milyar dolar yatırım yaptı. Jack Ma, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Sınır ötesi para transferlerinde Blockchain’i kullanmak son altı ay içinde en çok ilgilendiğim projelerden. Bu hizmet, Hong Kong’dan başlayarak gelecekte dünyanın tamamından kullanılacak. Blockchain’in bir gecede zengin olma hedefi için başvurulan bir teknoloji olmaması gerekiyor. Dünyada hala banka hesabı olmayan 1,7 milyar insan var. Ama bu insanların tamamına yakını cep telefonu kullanıyor. Bence Blockchain’in insanların geleceği üzerindeki etkisi hayal gücümüzün çok ötesinde.

Blockchain nedir?

Bitcoin’in arkasındaki dijital defter teknolojisi Blockchain, katılımcıların verimli ve güvenli bir şekilde bilgi oluşturmalarına, yaymalarına ve saklamalarına olanak tanıyan, merkezi bir otoriteye olan ihtiyacı ortadan kaldıran ve her adımda işlemler için daha fazla şeffaflık sağlayan bir dizi veri tabanı ağı sağlar.

Scmp

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin