ripple davası
İlk açılan Ripple davası ile ilgili önemli bir karar verildi

İlk açılan Ripple davası ile ilgili önemli bir karar verildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kuzey Kaliforniya Eyaleti ABD Bölge Mahkemesi, 10 Ağustos 2018 tarihinde Ryan Coffey’nin Ripple Labs ve Brad Garlinghouse’a karşı açtığı ve ilk açılan Ripple davası olma özelliğine sahip dava ile ilgili “geri gönderme talebini reddetme” kararı aldı.

Ryan Coffey, bu yıl 3 Mayıs’ta San Francisco Üst Mahkemesi’nde dava açmıştı. Davacı, daha sonra, 1 Ağustos tarihinde davanın geri gönderilmesi talebiyle Kaliforniya’da 4. davasını açtı.

İlk açılan Ripple davası Federal mahkemede sonuçlanacak

Geri gönderme kararı, genellikle davalının mahkeme savcısına ilgili delilleri adil bir şekilde sunmaması ya da sunulan delillerin davanın savcısı tarafından şüpheli bulunması durumunda alınabilecek bir karar olarak bilinir. Bu durum genellikle davanın başka bir alt mahkemede yeniden başlatma girişimidir.

Ancak Bölge Mahkemesi davayı geri alma kararını reddetti. Belgede, mahkeme sanıkların lehine (Ripple Labs ve Brad Garlinghouse) şu şekilde karar verdi:

Tarafların iddiaları okunduktan sonra, kendi savlarını ve konu ile ilgili yasal otoriteyi dikkatle değerlendirildi. Ve mahkeme, haklı gerekçeler ile davacının talebini reddediyor.

Davayı takip eden birçok kişinin genel beklentisi ise davacının davayı federal mahkemede devam etmesi yerine  Kaliforniya’da yürütülmesini istemesiydi. Eğer dava federal mahkemede devam ederse ve Ripple kazanırsa, o zaman karar otomatik olarak yasalaşacaktır. bu durum ise kayıt dışı menkul kıymetler sunmakla suçlanan Blockchain şirketlerini içeren diğer mahkeme davalarına örnek teşkil edecek.

Aynı zamanda, federal mahkemelerin, kayıtsız menkul kıymetler ile ilgili açılan davalara benzer diğer davalara katılmalarına ilişkin düşük bir olasılık da söz konusudur.

Bilindiği gibi şu anda Federal mahkemede görülen 2 Ripple davası daha bulunuyor. Mevcut iki davada Ripple firmasının ve Brad Garlinghouse’un XRP satışı yoluyla menkul kıymet ihracı yaparak menkul kıymet yasalarını çiğnemesi ile ilgili açılmış davalar.

Federallerin süreci hızlandırıp hızlandırmayacağını ise zaman gösterecek.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin