featured

LUNA kritik seviyelerin altında işlem görüyor! Yatırımcılar telaşlanmalı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında lider olan Bitcoin’in büyük oranlarda değer kaybetmesiyle beraber altcoin’ler de düşüşte. Yatırımcıların yakından takip ettiği Terra, bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş eğiliminde. LUNA için en güçlü direnç noktası 59 dolar seviyesinde iken destek noktası ise 47 dolarda bulunuyor.

Terra fiyat analizi, aslında bir yükseliş trendi izliyor gibi görünüyordu. Ancak, fiyat hafif bir düşüş eğilimi yaşadı ardından da bir düzeltme yaptı.  20 Şubat 2022 tarihinde LUNA’nın fiyatı 47,3 dolardan 48,9 dolara çıktı. Kripto para birimi bugün etkileyici dinamikler gösterdi. Şimdi ise piyasadaki genel eğilime rağmen daha da yükselme potansiyeli gösteriyor. LUNA, kendisi için kritik bir seviye olan 50 dolara yükselebilir.

LUNA 4 saatlik fiyat grafiği analizi

Terra fiyat analizi, piyasa volatilitesinin azalan bir trend izlediğini gösteriyor. Kripto para birimi piyasadaki değişikliklere daha savunmasız hale geldi. Bollinger bandının üst sınırı, altcoin için en güçlü direnç görevi gören 55,4 dolar seviyesinde iken alt sınırı ise en güçlü destek noktasını temsil eden 47,1 dolarda bulunuyor.

LUNA grafik

LUNA fiyatı, Hareketli Ortalama eğrisinin altında işlem gördüğü için düşüş eğilimini işaret ediyor gibi görünüyor. Piyasa eğilimi, önemli yükseliş fırsatlarıyla birlikte güçlü bir düşüş momentumuna sahip. Bunun sonucunda da fiyatın artması muhtemel. Fiyat aşağı yönlü bir trendde hareket ediyor gibi görünüyor. Ancak her an yükselen bir trende doğru kayabilir. Bu da altcoin’in değerini arttırabilir.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise 37 endeksinde. Bu da kripto para biriminin düşüş eğilimde olduğunu gösterir. Altcoin için satın alma, satış faaliyetini aşıyor. RSI’ın, kripto para biriminin piyasada doyma olasılığını yansıttığı, bir tersine dönüşe ve değerinin düşmesine yol açtığını gösterdiği söylenebilir.

1 günlük Terra fiyat grafiği analizi

1 günlük Terra fiyat grafiği analizi, düşüş eğilimini takip eden piyasa volatilitesini gösteriyor. Kripto para biriminin fiyatı, dalgalanmalara maruz kalarak azalan bir hareket izliyor. Bollinger bandının üst sınırı, LUNA için en güçlü direnç görevi gören 59 dolarda iken alt sınır ise en güçlü destek noktasını temsil eden 47 dolarda bulunuyor.

LUNA fiyatı, güçlü bir düşüş eğilimi göstererek Hareketli Ortalama eğrisinin altında işlem görüyor. Piyasa düşüş eğilimini koruyor ve azalan volatilite, ayıların piyasa hakimiyetini ele geçirdiğini gösteriyor. Altcoin, destek noktasını kırabilrise piyasa dinamiğini tersine çevirebilir.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) 39 endeksinde işlem görüyor. Bu da kripto para biriminin aşırı alım hareketleri içerisinde olmadığı anlamına geliyor.  RSI, altcoin’in değer kaybettiğini göstererek daha aşağılara işaret ediyor gibi gözüküyor. Satış faaliyeti, RSI puanının düşmesi nedeniyle satın alma faaliyetini aşıyor.

Terra fiyat analizinde sonuç olarak

Sonuç olarak kripto para piyasasının şu anda düşüş eğiliminde olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte, 4 saatlik grafik analizi er ya da geç bir geri dönüşün beklendiğini ve piyasanın bir miktar baskı hissedeceğini gösteriyor. Ancak destek noktası 47 dolar seviyesinde güçlü kalmaya devam ettiğinden, değer bunun altına düşmeyecek. LUNA fiyatının önümüzdeki haftaya kadar yeni zirvelere çıkması bekleniyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin