featured

LUNA kritik destek noktasının üzerinde işlem görüyor! Satın almak için doğru bir zaman mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 5 Mart tarihinde, yakından takip edilen altcoin’lerden Terra (LUNA) fiyatı 92 dolarda bulunan direnç noktasından düşüşe başlayarak sırasıyla 80 dolar ve 78,3 dolarda bulunan destek noktalarına geriledi.

Teknik veriler, alıcıların yeniden hâkimiyeti ele geçirebilmeleri için 78,3 dolar ve 61 dolar seviyelerinde iki önemli destek noktasının olduğunu gösteriyor. Ayrıca, Terra yakın zamanda bir Bahama kripto para borsası olan -FTX’de listelendi.

LUNA için önemli teknik veriler

Teknik grafik, 80 dolarda bulunan destek noktasında daha düşük fiyatı reddettiğini gösteriyor. Kripto para birimindeki gün içi işlem hacmi, %25,6’lık bir kayıpla 2,5 milyar dolar.

Geçen haftaki toparlanma rallisi altcoin’i 92 dolara yükseltti. Altcoin, kripto piyasasında devam eden oynaklığa rağmen değerini 47,3 dolarda bulunan destek noktasından ikiye katladı. Bununla birlikte, bu dirençte birkaç yüksek fiyat reddetme mumu, satıcıların agresif bir şekilde bu seviyeyi savunduklarını gösterdi.

LUNA grafik

Ardından gelen düşüş hareketi, altcoin’i %13 oranında düşürdü. Bunun sonucunda da daha önce kırılan 80 dolar ve 78,3 dolarda bulunan dirençleri yeniden test etti. Bu seviyedeki düşük fiyat reddetme mumu, önceki direncin desteğe döndüğünü gösterir.

Kripto para biriminin grafiği, fiyatın 78,8 dolarda bulunan destekten geri dönebileceğini düşündüren düzeltme aşaması sırasında azalan hacim aktivitesini gösteriyor. Bunu yaparlarsa, alıcılar altcoin’i %25 oranında yükselterek tüm zamanların en yüksek direnci olan 100 dolara doğru itebilir.

Yükseliş tezinin aksine, alıcılar 78,3 dolarda bulunan destek noktasının üzerinde kalamazlarsa, düzeltme rallisi %20 oranında artarak 61 dolar ve 50 günlük SMA’nın ortak desteğinde bir sonraki dip fırsatına izin verecek.

Altcoin için mevcut direnç noktaları 92 dolar ve 100 dolar seviyelerinde iken destek noktaları ise 78,3 dolar ve 61 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Teknik göstergeler

Son tersine dönüş hareketi, RSI eğimini 62 işaretine düşürdü. Bununla birlikte, gösterge değeri nötr çizginin üzerinde kalıyor ve yükseliş eğiliminin bozulmadan kaldığını gösteriyor.

Ani toparlanma, 20, 50 ve 100 günlük SMA’yı geri alarak uzun vadeli yatırımcılara ek bir avantaj sağladı. Bu SMA seviyeleri, devam eden düzeltmeyi geri almak için potansiyel bir destek görevi görebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin