featured

Ayılar piyasaya geri döndü! Bu 3 altcoin, toparlanmaya başlayabilecek mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılının başlarında kripto para piyasasında lider olan Bitcoin’in büyük oranlarda değer kaybetmesiyle birlikte altcoin’ler bu düşüşü takip etmişti. 24 Şubat tarihinden sonra piyasa oldukça hızlı toparlansa da, ayılar geri dönüş yaptılar. Yatırımcıların yakından takip ettiği altcoin’lerden olan Solana, ETC ve FTM de 1 saatlik grafiklerinde benzer eğilimleri yansıttılar.

Solana (SOL)

SOL, 24 Şubat tarihinde 105,40 dolardan bir düşüş yaşayarak 77,50 dolar seviyesini destek noktası olarak işaretledi ve avantajını kaybetti.  Ancak, alıcılar hemen devreye girerek kurtarmaya geldi ve altcoin hızla geri döndü.

altcoin SOL grafik

Ardından altı gün boyunca SOL, direnç noktası olarak 105 dolar seviyesini geri almayı başardı. Bununla birlikte, ayılar, trend çizgisi desteğini kırdığı ve 5 Mart tarihinde 86,70 dolardaki destek noktasını yeniden test ettiler. Bunun sonucunda da son güç içinde altcoin fiyatını aşağı ittiler.

Bu yazının yazıldığı sırada SOL 88,49 dolardan işlem görüyor. Yani SOL, son 24 saat içinde %1,49 oranında düşüş yaşadı. RSI 42,84 endeksinde oldukça zayıf görünüyordu. AO bile hâlâ sıfır çizgisinin altındaydı. Teknik veriler, SOL’un 87 dolarda bulunan destek noktasını bir kez daha test edebileceğini ima ediyor.

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic (ETC), aşağı yönlü bir yönde ilerlediği için 32,94 dolar seviyesindeki pozisyonunu kaybetti. Bunun sonucunda da iki ayın en düşük noktası olan 23,66 dolar seviyesinde destek buldu. Hemen ardından alıcılar devreye girdi ve 1 Mart tarihinde 30,43 dolar seviyesini test etmek için altcoin’i yukarı doğru itti.

Altcoin, ayılar onu aşağı doğru itmeden önceki üç gün boyunca aynı bölgede işlem gördü. ETC, sırasıyla 5 ve 6 Mart’ta iki kez 27,10 dolarlık acil destek seviyesini yeniden test ederek onu zayıflattı. Bu yazının yazıldığı sırada ETC, son 24 saatte %2,1 oranında bir değer kaybı ile 27,29 dolardan işlem görüyor.

RSI, düşüş hareketlerini desteleyen bir görünüm ile 31,97 endeksinde bulunuyor. CMF bile sıfır çizgisinin altında kaldı. Altcoin için bir sonraki destek noktası 26,08 dolarda olabilir.

Fantom (FTM)

Fantom (FTM), 24 Şubat tarihinde 2,05 dolardan bir düşüş yaşayarak 1,34 dolarda bulunan kritik destek noktasına geriledi.  Alıcılar, altcoin’i listelerde yukarı itmek için hızla devreye girdi. Bundan sonraki altı gün içinde FTM hızla 2,05 dolar seviyesine ulaştı.

Ancak daha sonra ayılar onu bir kez daha aşağı doğru itti. 2 Mart’tan sonra FTM, 1,62 dolara doğru ilerleyerek bir trend çizgisi desteğini kırdı. Bu yazının yazıldığı sırada FTM, son 24 saat için %4,75 oranında bir düşüş yaşayarak 1,61 dolardan işlem görüyor.

RSI 32,23 endeksinde işlem görürken bir düşüş eğilimine girdi. Aynı zamanda DMI düşüş yönlü bir geçiş öngördü. Teknik veriler, FTM’nin önümüzdeki günlerde daha fazla düşüş hareketi görebileceğini ima ediyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin