featured

LUNA, 100 dolar seviyesine doğru ilerliyor! Bir geri çekilme yaşanabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in son iki günde geri çekilmesi ile birlikte altcoin’lerden  LUNA da hareketi takip etti. Sadece son iki günde Bitcoin, 41,400 dolar seviyesine yükselebilmek için ilk olarak 38,800 dolara geriledi. Güç topladıktan sonra ise %6 oranında bir ralli gerçekleştirdi. Gözde altcoin’lerden bir tanesi olan LUNA da bu sırada ilk olarak 75,67 dolara geriledi ve daha sonra 94,81 dolara yükseldi. Bu BTC, %6’lık bir ralli yaparken LUNA da %25 oranında bir yükseliş yaşadı.

LUNA nasıl bu kadar çok toplandı?

Muhtemel sebeplerden biri, piyasa katılımcıları korkulu bir piyasada kripto para birimlerini satmaya ve sabit paralara geçmeye çalışırken UST’nin arkasındaki artan taleptir.

LUNA 2 saatlik fiyat grafiği analizi

LUNA, şu anda yatırımcıların radarında olan altcoin’lerden bir tanesi oldu. Bu ayın başlarında düşüş eğiliminin başladığı seviyeler olan 94 dolar ile 96 dolarlık bölgeler yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Bu yazının yazıldığı sırada bu arz alanı kırılmaya çalışıldı. Dolayısıyla altcoin’in fiyatının önümüzdeki saatler içerisinde 96 dolar seviyesinin üzerine çıkması oldukça yüksek bir ihtimal. Talep, daha düşük zaman dilimlerinde bir satın alma fırsatı olabileceğinden, 95 dolar bölgesini doğrulamak için yukarıdan bir yeniden test yapılabilir.

119,55 dolar seviyesinden 75,67 dolara yaşanan düşüşe dayanarak, bir dizi Fibonacci düzeltme seviyesi çizildi. Bu da, aşağı yönlü hareketin %61,8 ile 78,6 geri çekilme seviyelerinin 102 dolar ve 110 dolar olduğunu gösteriyor. Yani, 102 dolar ile 110 dolar seviyeleri LUNA için güçlü direnç noktaları olarak bulunuyor.

Altcoin için bazı teknik göstergeler

Momentum göstergeleri olan RSI ve AO, güçlü bir yükseliş momentumuna işaret ediyorlar. RSI aşırı alım bölgesindeydi. Ancak 2 saatlik zaman diliminde henüz düşüş eğilimi göstermedi. Müthiş Osilatör de benzer bir şekilde işlem görüyor.

altcoin LUNA grafik

Teknik göstergelerden bir tanesi olan OBV de ayrıca son iki haftanın düşüş trendini kırdı. Hemen ardından da güçlü talebi vurgulamak için yukarı çıktı. CVD ise yoğun satın alma baskısını gösteriyor.

Sonuç olarak

Yükseliş yeniden test edilirken 95 dolar seviyesinin reddedilmesi durumunda 90 dolar seviyesine bir düşüş yaşayabilir. Öte yandan bu test başarılı olursa, sırasıyla 102 dolar ve 110 dolara kadar bir yükseliş gerçekleşebilir.

Sonuç olarak ise kısa vadede, piyasa yapısının LUNA için yükselişe işaret ettiği söylenebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin