LumenLab Blockchain ile hastaları otomatik belirleyecek
LumenLab Blockchain ile hastaları otomatik belirleyecek

LumenLab Blockchain ile diyabet hastalarını otomatik olarak sigortalayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Singapur’daki dijital yenilik merkezi Lumenlab yaptığı basın açıklamasına göre, diyabet hastaları için Blockchain tabanlı etkinleştirilmiş test aşamasında olan bir sigorta çözümü buldu. Bu sayede LumenLab Blockchain ile hastalara kolayca ulaşabilecek.

LumenLab Blockchain ile hastaları otomatik olarak belirleyecek

Lumenlab, finansal hizmetler sağlayıcısı MetLife’ın bir yan kuruluşu ve Singapur’da bulunan Monetary Authority of Singapore (MAS), düzenleyici sanal alanda yeni projeyi geliştirdiğini bildirdi.

Vitana adı verilen pilot uygulama, gestasyonel diyabet hastalarını hedef alan parametrik ve otomatik bir sigorta ürünü. Bu hastalığın, Singapur’daki beş gebe kadından birini etkilediği araştırma sonucu ortaya çıktı. Sigorta şirketi SwissRe, bu projeyi teknoloji ve Blockchain uzmanlarından oluşan Cognizant ve elektronik tıbbi kayıt (EMR) sağlayıcısı Vault Dragon ile birlikte geliştirdi. Vitana, Blockchain teknolojisi ile manuel talepleri etkin bir şekilde ortadan kaldırarak, tanı üzerine otomatik ödeme yapılmasını sağlıyor. Ayrıca EMR verilerini güvenli bir şekilde bütünleştirecek şekilde tasarlandı.

Singapurlular öncelikle tedavi için ödeme yapacaklar

LedgerInsights Consensus’unda, Vitana Lumenlabs demo tanıtımı yapıldı. Daha sonrasında Singapur elektronik sağlık kayıtlarının toplu kılavuzları ile merkezi veri silolara kadar sistem içine entegre edildi. Kapsama içinde olan Singapur sakinlerinin öncelikle tedavi için şahsen ödeme yapmaları ve daha sonra sigorta şirketlerinden ücreti geri talep etmeleri gerekiyor.

Yeni sistemde, Vault Dragon, bir tanıyı onaylamak veya reddetmek için EMR verilerini sağlam bir şekilde tarayacak. Bir onaylama durumunda, akıllı sözleşme ile müşterinin şifreli banka hesap bilgilerini sigortacıya göndererek otomatik ödeme yapılması sağlanacak. Ek olarak hasta verileri bir araya toplanmayacak veya Metlife sunucularında depolanmayacak.

Blockchain teknoloji veri paylaşımı, güvenlik ve sigorta sistemlerinin yenilikleri, küresel sağlık sektörünün dikkatini hızlı bir şekilde çekiyor. Bunlardan ilki olan, Alman Camelot Consulting Group, Nisan ayında, hassas tıbbi verilerin yönetimi için kendi Blockchain tabanlı teknolojisini kurdu.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin