ABD Hükümeti, Ulusal Bilim Vakfı aracılığıyla bir çok Blockchain projesini destekliyor
ABD Hükümeti, Ulusal Bilim Vakfı aracılığıyla bir çok Blockchain projesini destekliyor

ABD hükümeti Blockchain araştırmacılarına 800.000 dolar bağış yapacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD hükümeti, Californiya-San Diego Üniversitesi’nde Blockchain araştırmacıları tarafından geliştirilen dağıtık defter teknolojisi (DLT) platformunu finanse etmeye başladı.

ABD hükümeti, bir çok Blockchain projesini destekliyor

Süper Bilgisayar Merkezi bölümü olan Subhashini Sivagnanam ile bir araştırmacı ve yazılım mimarı San Diego Supercomputing Center’da, açık bilim zinciri olarak bilinen dağıtık defter teknolojisini geliştirdi. Araştırmacıya, Ulusal Bilim Vakfı (NSF) tarafından 800 bin doların üzerinde bir ödül verildi. NSF, web sitesinde açıkladığı deneyler yoluyla topladıkları verilere, erişme ve doğrulama alanında kullanma niyetinde.

Ulusal Bilim Vakfı, kripto para projelerini finanse ediyor

NSF, yıllar boyunca kripto paraları ve Blockchain teknolojisinin farklı yönlerine odaklanan projeleri finanse ediyor. Halka açık kayıtlarda gösterildiği gibi bu dağıtık defter teknolojisi, araştırmacıların bilimsel veri kümeleri hakkında meta veri ve doğrulama bilgileri sağlamasına yarıyor. Veri kümeleri zaman içinde değiştikçe bu bilgileri güncellemelerine, dağıtık defter teknolojisi web tabanlı bir altyapı ile olanak sağlayacak.

Basitçe söylemek gerekirse ağ, daha fazla bilgi geliştirilip eklendikçe büyümekte olan çalışmalarının bir yaşam ve dijital kataloğunu oluşturacak. Araştırmacılar, böylece inceledikleri verilere daha iyi güvene bilecekler.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin