aura blockchain
Louis Vuitton ve Christian Dior gibi lüks malların orijinalliği artık Blockchain ile kanıtlanacak

Louis Vuitton ve Christian Dior gibi lüks markaların orijinalliği artık Blockchain ile kanıtlanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ConsenSys, 16 Mayıs’ta yayınlanan bir bültene göre, tüketicilerin lüks malların gerçekliğini doğrulamasını sağlayan Blockchain ile güçlendirilmiş bir platform oluşturmak için LVMH ve Microsoft ile birlikte çalıştı.

Konsorsiyum, Aura olarak bilinen sistemin “tüm lüks endüstrisine güçlü ürün izleme ve takip hizmetleriyle hizmet vermek” amacıyla tasarlandığını söylüyor.

Louis Vuitton ve Christian Dior gibi LVMH markaları zaten projeye dâhil oldu ve Aura’yı grup içindeki diğer üst düzey isimler ile genişletmek için görüşmeler sürüyor.

AURA, tüketicilerin ürün geçmişine erişmesini ve lüks ürünlerin orijinalliğini kanıtlamasını – hammaddelerden satış noktasına ve ikinci el pazarlarına kadar- mümkün kılıyor.

Aura, lüks ürünler için çağır açacak bir Blockchain projesi olarak görülüyor

Teknoloji, paylaşılan bir defterde depolanan her ürün hakkında benzersiz bilgileri içeriyor. Müşteriler daha sonra, markasının resmi uygulamasını kullanarak, sertifikasyonu hakkında ayrıntılı bilgi veren bir sertifika elde edebilirler.

Gruba göre, Ethereum Blockchain’e dayanan ve Microsoft Azure kullanan Aura, aynı zamanda etik ve çevresel bilgiler, ürün bakımı için talimatlar ve garanti hizmetleri sunacak.

Aura’nın arkasındaki ekip, sonunda lüks markaların da kendilerine özel bir hizmet sunmalarını veya müşteri sadakatini artırmalarını sağlayacak şekilde kullanılacaklarını umuyor. ConsenSys Solutions’ın genel müdürü Ken Timsit şunları ekledi:

AURA, lüks endüstrisi için çığır açan bir yenilik. ConsenSys, her markanın çıkarlarını, bütünlüğünü ve gizliliğini koruyacak. Tüm lüks endüstrisine hizmet edecek bir girişime LVMH ile katkıda bulunmaktan ve onlarla çalışmaktan gurur duyuyoruz.

Üst düzey markalar, ürünlerinin doğruluğunu onaylamak için giderek daha fazla Blockchain teknolojisine yöneliyor. Kısa süre önce haberlerde, premium likör markası Ailsa Bay’in Blockchain tabanlı bir sistemle izlenen bir scotch viski çıkarmayı planladığını öne sürüldü.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin