Lori Beer: “Blokchain gelecekte daha geniş bir kapsamda kullanılacak.”
Lori Beer: “Blokchain gelecekte daha geniş bir kapsamda kullanılacak.”

JP Morgan CIO’su Lori Beer: “Blokchain yakında mevcut teknolojinin yerini alacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

JP Morgan’ın Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Başkanı (CIO) Lori Beer, Buenos Aires’teki bir basın toplantısında, Blockchain teknolojisinin birkaç yıl içinde mevcut teknolojinin yerini alacağını söyledi.

Lori Beer: “Blokchain gelecekte daha geniş bir kapsamda kullanılacak.”

Beer, konuya yönelik şu açıklamaları yapıyor:

Blokchain’in gelecekte daha geniş bir kapsamda kullanılacağına inanıyoruz. Şu an diğer teknolojik gelişmelerle bir arada var oluyor. Fakat birkaç yıl içerisinde mevcut teknolojinin yerini alacak.

Beer, JP Morgan’ın ödeme sürecini basitleştirmek ve müşterilerin KYC (Müşteri Bilgilerini Tanıyın) politikasıyla ilgili bilgileri saklamak için Blockchain teknolojisini kullandığını açıkladı. Beer açıklamalarına, Blockchain teknolojisinin kara paranın aklanmasının önlenmesine yardımcı olduğunu ekliyor.

“Ethereum’a dayanan açık kodlu bir Blockchain icat ettik.”

Beer, banka tarafından Blockchain teknolojisinin kullanımını şu sözlerle açıklıyor:

Şu anda birçok yolu takip ediyoruz. Ethereum’a dayanan açık kodlu bir Blockchain icat ettik. Gerçek Blockchain teknolojisi henüz ihtiyacımız olan gizlilik ve ölçeklenebilirlik ile ilgili sorunları çözmüyor. Hyperledger ve Enterprise Ethereum Alliance ile bağlantılıyız. Bu teknolojinin iş dünyasında uygulanması, teknolojinin kendisinden daha önemli. Sadece maliyet düşürme için değil, aynı zamanda yeni ürünler geliştirme fırsatları için de bakıyoruz.

JP Morgan Chase, bir patent başvurusunda bulundu

Beer, JP Morgan’ın kripto para satın alma pozisyonu hakkında ise bankanın yalnızca düzenlenmiş olanı desteklediğini ve sanal paralarla “olanı değerlendiren” uzmanların olduğunu açıkladı. İlk Para Teklifleri (ICO) ile ilgili kurumsal konum sorulduğunda da Beer, yanıt vermemeyi tercih etti. Mayıs ayında JP Morgan Chase, bankalar arası yerleşimlerde kullanılabilecek blokta çalışan eşler arası ödeme ağı için bir patent başvurusunda bulundu.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin