Londra'daki Floki Inu (FLOKI) reklam kampanyası, düzenleyiciler tarafından iptal edildi
Londra'daki Floki Inu (FLOKI) reklam kampanyası, düzenleyiciler tarafından iptal edildi

Londra’daki Floki Inu (FLOKI) reklam kampanyası, düzenleyiciler tarafından iptal edildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Floki Inu reklamları, Londra’nın ulaşım araçlarında yayınlanmıştı ve insanlar kripto paraya yatırım yapmak için teşvik edilmişti. Transport for London (TfL), kripto reklamlarının belirlenen düzenlemelere uyulması gerektiğini açıkladı.

Floki Inu geliştiricileri kısa bir süre önce Londra ulaşım araçlarında ve istasyonlarda reklam satın aldı. Floki reklamı birkaç hafta yayında kaldı. Reklam ilk yayınlandığı günden itibaret ülke yetkililerinin dikkatinden kaçmamıştı. Gelecekte benzer bir durumla karşılaşmamak için ülke yetkilileri önlem almış gibi görünüyor.

Floki Inu, son aylarda büyük popülerlik kazanan Dogecoin‘in (DOGE/USD) rakibi olarak piyasaya sürülen tokenlerden sadece biri. Bununla birlikte, kullanım durumları olmadığı için daha çok spekülatif bir varlık olarak biliniyor. Bu tokenlerin ani fiyat artış ve düşüşleri riskli bir yatırım haline geliyor.

Floki Inu geliştirme ekibi, kripto parayı her geçen gün daha fazla popüler hale getiriyor. Birleşik Krallık kripto topluluğuyla olan ilişkisini artırıyor. Bununla birlikte, bu madalyonun yüksek riskli doğası nedeniyle daha geniş kitlelere tanıtım yapmak kripto piyasasını yakından tanımayan kişiler için daha fazla kayıpla sonuçlanabilir.

Londra ulaşım otoritesi şimdi yatırımcıların yanlış yönlendirilmesini önlemek için bu tür kripto reklamları kaldırma kararı aldı. TfL’deki ticari medya başkanı Chris Reader’a göre, şehirde reklam yayınlamak isteyen kripto paralar için ön araştırma yapılması şart.

Reader, bu tür kampanyaların onaylanması için TfL’nin politikasına ve Reklamcılık Standartları Kurumu’nun (ASA) yönergelerine uymaları gerektiğini kaydetti.

Floki Inu reklamı neden kaldırıldı?

Dogecoin ve Shiba Inu’nun elde ettiği büyük kazanımların ardından şaka paralar olarak anılan bu paralar oldukça fazla ilgi gördü. İlk yaratılan Dogecoin konseptinden sonra diğer taklit paralar ortaya çıktı.

Mevcut Floki Inu reklamı, düzenleyiciler tarafından engellenmeden önce Londra’da gösterilen başka reklam da olmuştu. Bu yılın başlarında, Luno uygulaması toplu taşıma ağında insanları Bitcoin (BTC/USD) almaya çağıran bir reklam yayınlamıştı.

Reklam, ASA tarafından hızla kaldırıldı ve düzenleyici kurum, bu tür reklam kampanyalarının kripto yatırımlarından kaynaklanan potansiyel riskleri bilmeyen yeni yatırımcılar için yanıltıcı olabileceğini belirtti.

Ayrıca, bu reklamların çoğu basittir ve yalnızca izleyicileri belirli kripto paralara yatırım yapmaya teşvik ederek hitap eder. Kripto paraların risklerinden ise bahsedilmez.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin