Kripto para piyasasında, 300 milyar dolarlık sert düşüş!
Kripto para piyasasında, 300 milyar dolarlık sert düşüş!

Kripto para piyasasında, 300 milyar dolarlık sert düşüş!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası, bugün ilk 10 kripto paranın keskin düşüşüyle karşı karşıya kaldı. Piyasanın en önemli ilk 10 coini dakikalar içerisinde piyasa değerinin yüzde 7 ile yüzde 10’unu kaybetti. Yaşanan düzeltmeyle birlikte yazım sırasında 3 trilyon dolar değer 2.65 milyon dolara geriledi.

Kısa bir süre içerisinde yaşanan düzeltme piyasanın 300 milyar dolar civarında düşmesine sebep oldu. Çoğu kripto uzmanı Kasım ayının yükseliş ayı olacağını düşünmesine rağmen bu düşüş bu ayın ikinci düşüşü oldu.

Bitcoin (BTC), 60 bin dolara yakın düştüğü için Kasım ayındaki kazanımlarının çoğunu sıfırladı. En iyi kripto para, haftalık 60.583 doları görmeden 66.000 doların üzerinde işlem görüyordu. BTC aylık mumda görüldüğü gibi bu ay kazanımlarını kırmızıya çevirmiş oldu.

Diğer taraftan en iyi ikinci kripto para olan Ethereum’da kaybedenler arasında yer aldı. ETH fiyatı 4.217 dolara kadar keskin bir düşüş kaydetti. Bununla birlikte ETH fiyatı bu ay birden fazla yeni ATH yayınladığı için aylık mum hâlâ yeşil.

Bitcoin
Bitcoin fiyat grafiği

Stabilcoinlerin yanı sıra, değişken kripto piyasasının büyük bir kısmı kırmızıya döndü ve Kasım ayında elde edilen kazanımları sildi. Buna ek olarak 500 milyon dolar değerinde kaldıraçlı pozisyon da tasfiye edildi.

Kripto piyasasının ani düşüşünde etkili olan yasa!

Geleneksel finans piyasası, federaller tarafından fazla baskı yapılmasının neden olduğu yüksek enflasyon nedeniyle zor günler geçiriyor. Buna rağmen hükümetler para basımının neden olduğu zararları sınırlamak için daha fazla para basmayı sürdürüyor. Birçoğu, kripto pazarındaki ani düşüşün, bugün erken saatlerde yasalaşan tartışmalı altyapı vergilendirmesinin onaylanması nedeniyle geldiğine inanıyor.

Bu noktada farklı görüşler ortaya çıktı. Özellikle kripto vergilendirme kısmı, merkezi olmayan bir pazar konusunda bilgi sahibi olmayanlar için doğru olmayan bir sistem olarak görenler oldu. Daha kapsayıcı bir yasanın gelmesi gerektiği yönünde tartışmalar başladı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin