Londra Borsası ilk kripto para şirketini listeliyor
Londra Borsası ilk kripto para şirketini listeliyor

Londra Borsası ilk kripto para şirketini listeliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para sektörünün münhasırlığı, sektör daha fazla kabul gördüğünden dolayı uzun zamandır aşındı. Son zamanlarda ise Londra merkezli Argo Blockchain şirketi, hisselerini borsa üzerinde listelemek için Londra Borsası’ndan onay aldı. Londra Borsası ilk kripto para şirketini listeleyecek.

Londra Borsası ilk kripto para şirketini listeliyor

Argo Blockchain, abonelik tabanlı bir model üzerinde çalışan bulut bazlı bir kripto para madencilik şirketi. Geçtiğimiz yıl, ASIC’lerin ve büyük madenci aktörlerin katılımı nedeniyle kripto para madenciliği sektöründe artan zorluğu göz önünde bulundurarak kuruldu. Şirketin operasyonları, kripto para madenciliği şirketleri için küresel bir merkez olan Kanada’nın Quebec eyaletinde bulunuyor. Şirket faaliyetlerini ucuz elektrik maliyeti ile soğuk iklim sayesinde kripto para işlemenin çok kârlı olduğu İzlanda ve Çin’e genişletmeyi planlıyor.

Kripto para madenciliği yapanlar, üretici firma tarafından uzaktan istasyonlar vasıtasıyla sağlanan dört kripto para birimi seçeneğinden herhangi birini (Bitcoin Gold, Ethereum, Ethereum Classic ve Zcash) işleyebilir. Bu gelişmeyle şirket, Argo Londra Borsası’nda listelenen ilk kripto para şirketi olacağından, bu durum Blockchain tabanlı firmalar için büyük bir gelişme. Argo’nun kurucularından Mike Edwards konuya yönelik şunları söyledi:

Kripto para madenciliği için bir bilgisayar istasyonunun kurulması zorlu, verimsiz ve pahalı. Oyunu değiştirmemiz ve süreci demokratikleştirmemiz gerektiğini biliyordum. Böylece kripto madenciliği bir ana tüketici aktivitesi haline gelebilecek.

Şirket, özel yatırımcılardan 2,5 milyon dolar fon topladı

Argo’nun başka bir kurucu ortağı olan Jonathan Bixby’ye göre de şirket, şehrin finans teknolojisi için küresel bir merkez olmasından dolayı Londra Borsası’nı seçti. Argo’da yönetim kurulu başkanı olan Bixby, konuya yönelik şunları söyledi:

Londra Borsası içerisinde bir hissenin listelenmesi, büyümemizi sağlamak ve uzun vadede liderlik pozisyonu oluşturmamıza yardımcı olacak. Ayrıca Argo’ya profil, güvenilirlik ve küresel sermayeye erişimi sağlayacak.

Şirket, Ocak ayının başlarında özel yatırımcılardan 2,5 milyon dolar fon topladı. Ayrıca şirketin bir IPO’yu (ilk halka arzını) zorlama kararı, pazardaki rakibi Hydrominer tarafından da benzer bir adım atıldığı için yeni bir şey değil.

Financemagnates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin