En prestijli Rus firmalar Blockchain araştırmaları için bir araya geliyor.
En prestijli Rus firmalar Blockchain araştırmaları için bir araya geliyor.

En prestijli Rus firmalar Blockchain araştırmaları için bir araya geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yerel medya TASS’ın haberine göre, devlete ait Gazprombank dahil olmak üzere bazı prestijli Rus firmalar Blockchain ve dijital ekonomiye dair projeler geliştirmek üzere bir ortak girişim oluşturdular.

Ortaklığın omurgası çok sağlam

Rus telekom şirketi MegaFon, Gazprombank, devlet şirketi Rostec ve USM Group, MF Technologies (MFT) adıyla, 450 milyon dolar değerinde bir ortak girişim kurdu. Girişimin %59’luk hissedi, Rus internet devi mail.ru‘ya ait.

Girişim, Gazprombank kaynakları aracılığıyla dijital finansal çözümler geliştirmeye odaklanmayı planlıyor. MegaFon, MFT’nin iş tanımını şöyle özetledi:

İş ortakları, Blockchain teknolojisine ve nesnelerin internetine dayanan çözümleri uygulamak için endüstrideki kapsamlı ve yenilikçi projeleri maksimum düzeyde, etkin bir şekilde kullanacak.

Rusya Merkez Bankası
Rusya Merkez Bankası

Dev Rus firmalar Blockchain ve IoT için bir arada

MegaFon CEO’su Sergey Soldatenkov, ayrı bir ortak girişimin yaratılmasının, dijital liderliğin iddialı hedefine ulaşmak için kurumsal stratejiler uygulanmasında doğal bir adım olduğunu söyledi.

TASS, Rostec’in, dijital teknolojiler geliştirmek için bu ortaklığın uzmanlığını kullanmayı planladığını bildirdi.

Bu ortaklık, Gazprombank’ın Blockchain ve kripto para alanında attığı ilk adım değil. Mart ayı sonunda Gazprombank, İsviçre’de pilot kripto para işlemlerinin test edilmeye başlanacağını bildirmişti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin