Timothy Tam: “Bitcoin’de kısa pozisyonlar tavan yaptı.”
Timothy Tam: “Bitcoin’de kısa pozisyonlar tavan yaptı.”

Bitcoin fiyatı için 6.000 doları anahtar seviye yapan 3 şey

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, geçtiğimiz yılın sonunda 20.000 dolar ile flört ettiğinden bu yana temel destek seviyelerinin altına düşen bazı düzeltmeler yaşadı. Fakat bugüne kadar oldukça iyi çalışan bir destek seviyesi var: 6.000 dolar.

Bitcoin fiyatı için oldukça iyi çalışan bir destek seviyesi var: 6.000 dolar

Bu destek seviyesi için üç açıklama var. Bunlardan biri teknik. Blocktrade Capital’in kurucusu ve CEO’su Ben Marks, konuya yönelik şunları söyledi:

6.000 dolar, Bitcoin’in Aralık 2017’deki 20 bin dolarlık zirvesinden yüzde 70’lik bir düşüşü temsil ediyor. Bugüne kadar gerçekleşmiş olan dokuz Bitcoin düzeltmesinde ortalama düzeltme %64 ve sadece 50 günden uzun süren düzeltmelere bakarsanız ortalama düşüş %76’dır. Böylece, 6.000 doların temsil ettiği %70’lik gerileme, tarihsel rakamlara göre doğrudur.

Marks, açıklamalarına şunları ekliyor:

O zaman burada psikolojiden söz edebilir. Bitcoin’in 6.000 doların altına düşmesinin, fiyatın 5.000 doların altına gerilememesi için her şeyi ortaklaşa yapan yatırımcılar ve geliştiricilerde bir şeyleri tetiklediğine inanıyorum.

“Bence kritik olan 6.000 dolarlık fiyat değil.”

Bitcoin IRA’nın COO’su ve kurucu ortağı Chris Kline’de Marks ile aynı fikirde.  Chris Kline konuya yönelik şunları söyledi:

Bence kritik olan 6.000 dolarlık fiyat değil. Önemli olan, Bitcoin’in bu fiyat aralığında sabit kalması. Ve bunu yapıyor: Bitcoin, son birkaç hafta içinde 6000+ dolar aralığında istikrarlı bir seyir izledi.

“Bitcoin’in ‘demir’ fiyatı yaklaşık olarak 6.000 dolar civarında.”

Global Blockchain Technologies’in başkanı ve CEO’su olan Shidan Gouran ise konuya yönelik şunları söyledi:

Bitcoin’in ‘demir’ fiyatı yaklaşık olarak 6.000 dolar civarında. Çünkü madencilikte Bitcoin’in ortalama sabit maliyeti 5.000 doların biraz altında. Bitcoin üretme maliyeti, bazı ülkelerde 15.000 doları aşarken Venezuela’da ise 500 dolarda. Henüz sabit maliyete düşmemesi, devam eden fiyat spekülasyonunun bir kombinasyonundan dolayı  ve emtiaların ticaretinde yaygın olan spot fiyat üzerinden bir prim olması.

Forbes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin