Lojistik endüstrisi, Blockchain teknolojisi ile büyüyecek

Lojistik endüstrisi, Blockchain teknolojisini kullanarak güçlendirilebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisi, tedarik zincirlerini önemli ölçüde iyileştirme potansiyeline sahip. Alman lojistik şirketleri bu olguya inanıyor. Hermes anketine göre, Almanya’daki tedarik zincirindeki katılımcıların üçte birinden fazlası dağıtık defter teknolojisinin sektördeki işbirliğini geliştirebileceğine inanıyor. Lojistik endüstrisi, Blockchain teknolojisi ile yani bir aşamaya giriyor.

Alman lojistik şirketleri Blockchain teknolojisinde potansiyel görüyor

Bu ankete göre, katılımcıların %35’i  Blockchain teknolojisinin gelecekteki potansiyelini fark etti. Aynı zamanda Hermes tarafından ankete katılanların %33’ü büyük verilerin de önemli olduğunu belirtiyor. Ankete cevap verenlerin yarısından fazlası, siber fiziksel sistemlerin önemli olduğunu vurguluyor. Katılımcılar ayrıca kurumsal kaynak planlama sistemlerinin de önemli olduğunu belirtiyor (%46). Katılımcıların %44’ü, sensör izleme ve veri toplama sistemlerinin önemli bir rol oynadığını da ekliyor.

Anket, şirketlerin büyüdükçe, bu hızlı büyüyen teknolojilere verdikleri önemi daha da artırdığını gösteriyor. Ankete katılanların çoğu, Blockchain teknolojisinin işbirliği sürecinde veri güvenliğini artırabileceğine inanıyor. Aynı zamanda, küçük şirketlerde çalışan lojistik yöneticilerinin üçte biri, dağıtık defter teknolojisinin (DLT) güvenlik üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmasını bekliyor.

SEC, ismine Blockchain ekleyen Long Blockchain'i mahkemeye verdi
SEC, ismine Blockchain ekleyen Long Blockchain’i mahkemeye verdi

Lojistik endüstrisi, Blockchain teknolojisi ile büyüyecek

Yine de, bu şirketlerde çalışan tüm yöneticiler Blockchain teknolojisini bilmiyor. Büyük şirketlerde, yöneticilerin %42’si teknolojiyle ilgili bazı araştırmalar yapıyor. Bu bilgi ile bu devrim niteliğindeki teknolojiyle ilgili bilinçli kararlar verebilirler. Küçük şirketlerde, sayı çok daha az. Ankete katılan yöneticilerin sadece %21’i DLT hakkında bir araştırma yapmış veya bir araştırma yapmayı düşünüyor.

Lojistik endüstrisi, Blockchain teknolojisini kullanarak güçlendirilebilir. Dünyanın dört bir yanındaki şirketler bürokrasinin azaldığını ve farklı süreçlerin geliştiğini görecek. Zaman ve güvenlik de dağıtık defter teknolojisi ile güçlendirilecek. Blockchain çözümleri uygulayan bazı şirketler var. Örneğin, IBM bir Blockchain tabanlı ticaret platformu oluşturmak için Maersk ile birlikte çalışıyor. Reuters’e göre, Ağustos itibarıyla, 94 kuruluş girişime katıldı. Bu ortaklık ile verimliliği artırmak ve kağıt yolunu azaltmak mümkün olacak.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin