litecoin, litecoin cash, litepay, kripto para haberleri
litecoin, litecoin cash, litepay, kripto para haberleri

Litepay, kripto para birimlerinin para yönünü yeniden tanımlamaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paranın hızlı fiyat artışının sebeplerinden biri de Litepay’in duyurulması. Satıcıların Litecoin işlemlerini hemen fiat para birimine dönüştürmelerine izin veren bir anlık ödeme işlemcisi olan LitePay 28 Şubat’ta piyasaya sürülecek.

Piyasa sermayesindeki beşinci büyük kripto para olan Litecoin, salı sabahı ile bu yazının yazıldığı zamana kadar %50 oranında yükseldi. Litecoin, bu hafta başında 153,51 dolardan işlem görürken şu anda 233.81 dolardan işlem görüyor.

Litepay, piyasayı yönlendirebilecek bir atılım

Lombardi Financial’ın araştırma analisti Palwasha Saaim’e göre, LitePay kripto para birimlerinin para yönünü yeniden tanımlamaya hazırlanıyor. Saaim açıklamasında şunları söyledi:

“Litecoin kullanıcıları, Visa ödemelerini destekleyen tüm ATM’lerde veya işletmelerde kullanılabilecek Visa uyumlu LitePay kartları aracılığıyla Litecoin’leri dolar gibi fiat para birimlerine anında dönüştürebilecek.”

Kripto para birimlerinin gerçek hayatta kullanımı kısıtlı ve ödeme olarak kabul eden çok az yer var. İşlemleri gerçekleştirmek için VISA kanadından güç alan Litecoin, bankamatik kartlarını kullanabilme özelliği ile gerçekten kripto para alanı için bir yön verici olabilir ve yatırımcılar bu haberler ile Litecoin’e yönelebilir.

LitePay’in duyurulmasını, yatırımcılar için Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin ödemelerini kabul etme adına yeni bir hizmet başlatan önde gelen kripto para pazarından Coinbase’den bir açıklama da izledi.

Litecoin Cash forku yaklaşıyor

Litecoin’e haftasonu gelmesi beklenen Litecoin Cash forku, kripto parada ekstra bir yükseliş sağladı. Bitcoin Cash’in Bitcoin’den forklanmasından farklı olan Litecoin Cash’in, Litecoin’den daha iyi olduğu iddia ediliyor. Fakat bu iddiayı destekleyecek çok fazla kanıt yok.

Forkun Pazar günü olması planlanıyor. Fork sırasında cüzdanlarında Litecoin olan yatırımcılara Litecoin Cash verilecek. Her bir Litecoin için, yatırımcılar 10 Litecoin Cash alacaklar. Bir önceki haberimizde belirttiğimiz gibi Litecoin sahibi Charlie Lee, Litecoin Cash’i scam olarak nitelendiriyor.

Bu forka olumsuz bakan sadece Lee değil. Bir çok kişi Litecoin Cash’i, tecrübesiz yatırımcıları kandırmak için iyi bilinen bir markanın benzerini kullanarak zenginleşmenin bir çabası olarak görüyor.

Litecoin Cash, Cnbc’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Charlie Lee, şüpheci olmaktan ve topluluğu potansiyel dolandırıcılıklar hakkında uyarmakta kesinlikle haklı. Sonuçta, madenciler için iyi olan bir şey ağ içinde iyidir.”

Litecoin ne kadar bu forka karşı çıksa da ister istemez bu haberlerle piyasa fiyatını arttırdı.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin