28 Aralık Litecoin fiyat analizi: LTC için sıradaki hamle ne olacak?
28 Aralık Litecoin fiyat analizi: LTC için sıradaki hamle ne olacak?

Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, Bitcoin ile Silk Road sayesinde tanışmış

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasadaki en büyük yedinci kripto para birimi olan Litecoin‘in kurucusu Charlie Lee, lider kripto para birimi Bitcoin ve kendisinin kripto para sektörüne nasıl giriş yaptığını anlatıyor.

Litecoin’in kurucusu Charlie Lee: “Bitcoin, mevcut olanlardan daha iyi bir para.”

Lee ilk olarak açıklamalarına Bitcoin’in whitepaper’ının 10. yıl dönümünü konuşarak başladı ve şunları söyledi:

Sanırım çok uzun yıllar oldu. Bitcoin hakkında 2011 yılında ilk bir şeyler okuduğum zaman çok yakın gibi geliyor. Ama şimdiden 10 yıl geçmiş olması şaşırtıcı.

Ayrıca Lee, kendisinin Bitcoin ile nasıl tanıştığını da anlattı.  Lee Bitcoin ile -bir ödeme aracı olarak sadece Bitcoin kullanan- ünlü çevrimiçi pazar olan Silk Road tarafından hazırlanan bir makale sayesinde tanıştığını belirtiyor. Lee, bu makale nedeniyle Bitcoin’e ilgisini arttırdığını vurguluyor. Ayrıca bu yeni tip dijital para birimine olan ilgisinin sansüre dayanıklı olmasının ve mevcut olanlardan daha iyi bir para olmasından kaynaklandığını da ekliyor.

“Bitcoin herkesin kullanacağı bir para birimi olarak fiat paranın yerini alacak.”

Lee sektörde yer aldığından dolayı Bitcoin whitepaper’ının yayımlanmasından sonra 10 yıl geçmiş olduğuna hala inanamadığını belirtiyor. Lee konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Sanırım bu alana çok girdim, ne kadar zaman geçtiğini takip edemedim.

Kripto paraların son hedefinin herkes tarafından günlük olarak kullanılabilecek bir para haline gelmek olduğunu belirten Lee, açıklamalarına şunları ekliyor:

Ve sanırım Bitcoin herkesin kullanacağı bir para birimi olarak fiat paranın yerini alacak. Yani, şimdi olduğu gibi, Bitcoin ve kripto paralar hala sadece spekülatif bir varlık ve 10 yıldır gerçek para olma konusunda önemli bir atılım yapamadık.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin