ShapeShift CEO'su Erik Voorhees: “Bitcoin önemli bir potansiyele sahip.”
ShapeShift CEO'su Erik Voorhees: “Bitcoin önemli bir potansiyele sahip.”

Endişeye gerek yok: Bitcoin hash rate tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı, neredeyse son 2 aydır keskin bir şekilde tanımlanmış bir işlem aralığında kaldı. Bununla birlikte, son zamanlarda 60 ExaHash/s tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ayrıca Bitcoin hash rate ağın büyümeye devam ettiğini gösteriyor.

“Bitcoin’in geleceğini tahmin edemeyiz.”

Bu, en güvenli Blockchain için yeni bir güvenlik çağına işaret ediyor. Bu durum, Bitcoin madenciliğinin iklim değişikliğini teşvik ettiği yönündeki iddialarla karşımıza çıkıyor. Doğa İklim Değişikliği dergisinde yapılan bir araştırmaya göre:

Bitcoin’in geleceğini tahmin edemeyiz, ancak diğer teknolojilerin dahil edildiği en yavaş tempoya yakın bir hızda uygulandığında, iklim değişikliği ve bunun neden olduğu insanlar ve türler için çok kötü haberler olacak.

Kaynak | BitInfocharts
Kaynak | BitInfocharts

Bitcoin hash rate, 1 Kasım’daki yeniden düzenleme güçlüğü nedeniyle arttı

Madencilerin faaliyetlerini, elektriği daha düşük maliyetlere sahip olan coğrafi alanlara yönelttikleri biliniyor. Çünkü bunlar sürdürülebilir araçlarla elde edilen elektriği sunma eğilimindeler. Ayrıca, madencilik kuleleri de her iterasyon ile daha fazla ve daha verimli hale geldi.

Hash rate’ın 1 Kasım’daki yeniden düzenleme güçlüğü nedeniyle arttığı ve bunun bir blok bulma zorluğu olduğu söyleniyor. Çin ayrıca, BTC.com, BTC.top, AntPool ve ViaBTC’nin ağdaki tüm blokların %50’sini bulduğu için Bitcoin madencilik oyunu üzerinde bir hakimiyet sergiliyor. Bu, birçok merkezileştirme kaygısına yol açtı. Ağ, her gün yaklaşık 500.000 ve 600.000 işleyebilir, bu  mempool işlemlerin ortalaması yaklaşık 1000 civarında. Bu, ağdaki çok sayıda madenciye işaret edebilir.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin