Litecoin Vakfı WEG Bank AG’nin yüzde 10’luk hissesini satın aldı
Litecoin Vakfı WEG Bank AG’nin yüzde 10’luk hissesini satın aldı

Litecoin Vakfı bir bankanın yüzde 10’luk hissesini satın aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler kripto para birimini destekleyen kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Litecoin Vakfı, bir Alman bankasından yaklaşık yüzde 10’luk bir hisse satın aldı.

Litecoin Vakfı WEG Bank AG’nin yüzde 10’luk hissesini satın aldı

Bu satın alma, Salı günü yapılan bir duyuruya göre, TokenPay ile yapılan anlaşmanın sonucu olarak geliyor. TokenPay, WEG Bank AG’deki hisselerinin yüzde 9,9’unu, bankanın müşterilere kripto para ödeme çözümleri sunma ve çeşitli Blockchain projelerinde TokenPay ile çalışma planlarını geliştirmede teknik destek karşılığında Litecoin Vakfı’na devretti. Litecoin Vakfı’nın yöneticisi olan Charlie Lee konuya yönelik şunları söyledi:

Litecoin’in satın alınmasını kolaylaştırmak için Litecoin’i WEG Bank AG’ye ve sunduğu tüm çeşitli hizmetlere entegre etmeye çalışıyoruz.

TokenPay, kendi Blockchain protokolünü ve TPAY tokenini başlattı

TokenPay, Mayıs ayında açıklanmayan bir miktar karşılığında WEG Bank’in yüzde 9,9 hissesini satın aldı ve yeni duyuruda yalnızca ek olarak yüzde 9,9’unu elde ettiklerini söylediler. Firmanın sonunda Alman düzenleyiciler tarafından onaylanırsa, bankanın kalan hisseleri için satın alma opsiyonunu kullanmayı planladığı belirtiliyor.

Mayıs ayında TokenPay tarafından yapılan bir duyuruya göre, satın alma fonları Aralık 2017’de yapılan token satışından elde edildi. 2015 yılında başlatılan TokenPay, ölçeklenebilir kripto-to-fiat işlemlerin kolaylaştırmak amacıyla kendi Blockchain protokolünü ve TPAY tokenini başlattı.

WEG Bank gayrimenkul müşterilerine finansal hizmetler sunuyor

WEG Bank ise özellikle gayrimenkul müşterilerine finansal hizmetler sunmaya odaklanıyor. Bankanın kurucusu ve yöneticisi Matthias von Hauff, anlaşmanın başlangıçta kendileri gibi çok muhafazakar bir kurum için  beklenmedik olmadığını söyledi. Matthias von Hauff konuya yönelik şunları söyledi:

Ortak bir geleceğin beklentilerini iyice ve özenle inceledik. Sonunda bankacılığın geleceğinde bu tür modern ödeme yöntemlerinin benimsenmesinin kaçınılmaz olduğuna ikna olduk.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin