featured

Litecoin (LTC) bir haftada yüzde 20 değer kaybetti: Krizin ortasında gizli bir fırsat olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin (LTC) fiyatı, kripto piyasasındaki satış baskısının ortasında kayda değer bir düşüş yaşadı.

Devam eden kan banyosuyla, LTC fiyatları %20 oranında düşerek yükselen kanal modelinin altına indi. 60 dolar seviyesinin kaybedilmesi durumunda %18 oranında bir düşüşün ardından fiyat 50 dolara gerileyebilir.

Yatırımcıların güveni alt üst olurken, altcoin’ler yeniden bir yükseliş başlatmak için sağlam bir temel bulmakta zorlanıyor. Piyasa liderleri olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) sırasıyla %7,52 ve %6,02 oranlarında bir düşüş yaşadı. Durum böyle olunca Litecoin fiyatı da yoğun bir düşüş baskısı ile karşı karşıya kaldı.

Yükselen bir kanalda negatif bir döngüyü tamamlamak için bir kanal içinde düşüş eğilimi gösteren LTC fiyat hareketi bir kartopu etkisi yaratır. Piyasa çapındaki düzeltmeyle aynı zamana denk gelen negatif döngü, destek trend çizgisinin kırılmasına sebep oldu.

Litecoin LTC

Litecoin fiyatı, işlem hacmindeki artışla birlikte geçen hafta %22 oranında bir düşüş yaşadı. Günlük grafiği kırmızıya boyayan LTC, art arda üç gündür düşüyor.

Şu anda, 60 dolar seviyesinin korunması sebebiyle LTC hâlâ 65 dolar civarında işlem görüyor ve grafiğinde bir Doji mumu oluşturdu. Bu, yatırımcılar bir sonraki satın alma hareketine hazırlanırken bir gevşeme dönemi olarak adlandırılır.

Teknik göstergelere gelince, Stokastik RSI ve DMI aşırı derecede düşüş gösteriyor. Stokastik RSI, aşırı satım bölgesindeki K ve D çizgilerini gösterir. Bu arada, DMI, ADX’te keskin bir artış veya büyük bir düşüş aralığı olan VI çizgileri ile trend momentumu gösteriyor.

Litecoin (LTC) fiyatı 50 dolara düşecek mi?

70 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırılmasının ardından düşüş trendi ciddileşti. Eğer alıcılar, 60 dolar seviyesini korumayı başaramazsa hedefler 50 dolar ve 40 dolar seviyelerinde bulunan destek noktaları olacaktır. Bu da sırasıyla mevcut fiyattan %18 ila %33 oranlarında bir düşüş gerçekleşebileceği anlamına gelmektedir.

Öte yandan, 60 doların üzerinde bir konsolidasyon düşüşü geciktirecek ve momentum göstergelerinin biraz dinlenmesine yardımcı olacak.

İyimser olarak, tersine dönme şansı zayıf ama 70 doların üzerinde bir kapanış, trendi yukarı doğru itebilir.

CoinPedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin