featured

Litecoin (LTC) işlem hacmi hızla yükselirken analistler uyarıyor: Neden temkinli davranmalısınız?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Litecoin’in (LTC) 2 Ağustos’ta gerçekleşmesi planlanan halving etkinliğine sayılı günler kalmışken Santiment, kripto para birimine olan ilgide bir artış olduğunu bildirdi. Halving etkinliğine 10 günden az bir süre kala LTC’nin işlem hacmi, 24 saat içinde %48,5 gibi şaşırtıcı bir artış kaydetti. Böylece işlem hacmi, 377 milyon dolardan 560 milyon dolara yükseldi.

LTC Litecoin

İlginç bir şekilde, işlem hacmindeki bu kayda değer büyümenin ortasında, Haziran ayının başından bu yana %20’den fazla düşüş yaşayan LTC fiyatındaki düşüş durmuş görünüyor.

Analistler, daha küçük zaman dilimi grafiklerini daha yakından incelediklerinde, piyasa duyarlılığında potansiyel bir değişime işaret eden yerel bir taban oluşumunun olduğunu söylediler.

Ticaret hacmindeki artışa rağmen önde gelen kripto analistleri, LTC’nin fiyatının gelecekteki gidişatı hakkında farklı görüşlere sahip.

LTC fiyatı yükselecek mi?

Bir kripto analisti olan Benjamin Cowen, Litecoin’in halving etkinlikleri ile ilişkili tarihsel bir kalıba işaret etti. Önceki yıllarda gerçekleşen halving etkinliklerinde Litecoin fiyatının Haziran-Temmuz döneminde düşme eğiliminde olduğunu açıkladı. İlginç bir şekilde, Cowen’in bu modeli vurgulayan tweet’i, LTC’nin son düşüşünün başlangıcıyla uyumlu görünüyordu.

Bir diğer analist Ali Martinez, Cowen’in analizine ek olarak halving etkinliği ile dolaylı olarak bağlantılı olan başka bir veri odaklı modeli paylaştı. Martinez, son beş yıl içinde yeni Litecoin adreslerinin sayısının 350,000’i her aştığında, bunu önemli bir fiyat düzeltmesinin takip ettiğini söyledi. Son zamanlarda, 690,000’den fazla Litecoin adresi oluşturuldu. Bu, yaklaşan halving etkinliği öncesinde potansiyel bir “haber satışı” olayı olduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak, Litecoin’in ticaret hacmindeki son artış, kripto meraklıları arasında heyecan yarattı. Ancak uzmanlar fiyat düşüşü olasılığını da hatırlatarak yatırımcıların temkinli davranması gerektiğini söylüyor.

U.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin