featured

Analistler güveniyor: Litecoin (LTC) fiyatı, sürpriz bir çıkış ile yeni rekor seviyelere yükselmeye hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin (LTC), Ağustos 2023’ten bu yana birçok kez destek noktasından sıçradı. Ancak gerçekleşen her yükseliş bir öncekinden daha zayıf oldu. Haftalık fiyat grafiğindeki teknik göstergeler henüz net olarak bir işaret göstermiyor olsa da, günlük grafik bir kırılmanın muhtemel olduğunu gösteriyor. Düşüş yönlü Litecoin fiyat tahminine rağmen, kısa vadeli direnç trend çizgisinden bir kırılma yükselişe neden olabilir.

Litecoin (LTC) fiyatı Ağustos 2023’ten bu yana uzun vadeli destek noktasının üzerinde konsolide oluyordu.

Gözde altcoin şu anda kısa vadeli bir düzeltme modeli içinde ve azalan bir direnç trend çizgisinde işlem görüyor. Merak edilen şey ise bu seviyelerden aşağı yönlü bir kırılma mı gelecek yoksa uzun vadeli destek noktasından bir sıçrama mı gerçekleşecek?

Litecoin (LTC) destek noktasının üzerinde işlem görüyor

Haftalık grafiğe bakıldığında LTC fiyatının Haziran 2022’den bu yana yükselen bir destek trend çizgisiyle birlikte arttığı görülüyor. Bu trend çizgisi daha önce birçok kez doğrulandı.

Başlangıçta sıçramalar önemli yukarı yönlü hareketleri tetikledi. Ancak son zamanlarda bu hareketlerin gücü azaldı. Gözde altcoin’in fiyatı iki hafta önce bu destek trend çizgisinden sıçramıştı ancak şimdi yeniden oraya geri döndü.

Uzun vadeli yükselen destek trend çizgisinin 610 gündür geçerliliğini koruduğunu da belirtmek önemlidir.

Litecoin (LTC) fiyat tahmini

Haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise karışık bir görünüme sahip. Piyasa yatırımcıları, aşırı alım veya aşırı satım koşullarını belirlemek ve bir varlığın biriktirilip satılmayacağına karar vermek için RSI’yı momentum göstergesi olarak kullanır.

50’nin üzerindeki okumalar, yükseliş eğilimi ile boğaların hâlâ avantajlı olduğunu gösterirken, 50’nin altındaki okumalar tam tersini gösterir. LTC durumunda ise gösterge yükseliyor ancak hâlâ 50 işaretinin altında bulunuyor. Bu da belirsiz bir trend olduğu anlamına gelmektedir.

Analistler ne diyor?

X platformundaki kripto para yatırımcıları ve analistleri, gelecekteki LTC trendini olumlu görüyor.

Popüler analistlerden bir tanesi, sağlıklı bir fiyat tahmini yapabilmek için önceki bir fraktalı kullandı. Yaptığı analize göre Litecoin fiyatının yıl sonuna kadar 5,000 doların üzerine çıkma ihtimalinin olduğuna inanıyor. Ancak bunun ne kadar gerçekçi bir tahmin olduğunu zaman gösterecek.

TJCrypto ise fiyatın yukarı yönlü bir hareket beklentisiyle konsolide olduğuna inanıyor. Solana ağı çöktükten sonra RoboTrader da Litecoin fiyatının 2011 yılından beri güçlü durmayı başardığını vurguladı.

LTC fiyat tahmini: Sıradaki hareket hangi yönde olacak?

Günlük fiyat grafiğinin teknik analizi, düşüş yönlü fiyat hareketi nedeniyle bir aşağı yönlü bir kırılmanın beklendiğini gösteriyor.

Grafik, LTC fiyatının Eylül 2023’ten bu yana yükselen bir paralel kanalda işlem gördüğünü gösteriyor. Bu kanallar genellikle düzeltici hareketler içerir ve bu da bir kırılmanın beklendiği anlamına gelir.

Ayrıca Litecoin fiyatı şu anda kanalın alt kısmında işlem görüyor ve alçalan bir direnç trend çizgisini takip ediyor. Sonuç olarak, kanaldan bir kırılma en muhtemel gelecek fiyat senaryosudur.

RSI göstergesi de 50 işaretinde bir direnç ile karşı karşıya olduğundan bu senaryoyu desteklemektedir. Sonuç olarak bir arıza meydana gelmesi durumunda fiyat, yaklaşık %27 oranında bir düşüş yaşayarak en yakın destek noktası olan 50 dolar seviyesine gerileyebilir.

Bu düşüş yönlü LTC fiyat tahminine rağmen, direnç noktasının yukarı yönlü kırılması durumunda trend tersine dönebilir ve fiyat %20 oranında bir yükseliş kaydederek 82 dolara doğru ilerleyebilir.

Kripto para piyasasının yüksek volatiliteye sahip olması sebebiyle yüksek risk içerdiğini akılda tutmalısınız. Ayrıca yüksek potansiyelli projeleri erken dönemde keşfetmenin kârı maksimuma çıkaracağını bilen yatırımcılar 2024 yılında yeni çıkan coinleri yakından takip etmektedir. Bu sene yüksek potansiyeli ile göz dolduran projelerden bir tanesi de yenilenmiş yüzü ile karşımıza çıkan Sponge V2 projesidir.

SpongeV2’yi Ziyaret Edin

Sponge V2: Yenilenmiş yüzü ile meme coin piyasasının gözde oyuncusu

Kripto para analistlerine göre, önümüzdeki dönemin yıldızı olmaya aday meme coin’lerden biri tanesi olan Sponge Token V2, sektörde dikkat çeken bir oyuncu olarak öne çıkıyor. Daha önce yarattığı çalkantı ile bilinen Sponge’un geliştirilmiş versiyonu olan Sponge V2, yeni sürümüyle sektörde başarılı bir çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Peki Sponge V2’nin işleyişi nasıl? Sponge, başlangıçta yaklaşık bir milyon dolarlık bir piyasa değeriyle ortaya çıkmıştı ve zaman içinde 100 milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Bu da erken dönem yatırımcılarının büyük kazançlar elde ettiği anlamına gelmektedir. Sponge, lansmanından hemen sonra hem merkezi hem de merkezi olmayan bir dizi önde gelen kripto borsasında listelendi.

Bu, erken yatırımcıların hâlâ ilk hamle avantajına sahip olabileceği anlamına gelmektedir. Çünkü stake-to-bridge aşamasının sona ermesinden sonra, SPONGEV2’nin muhtemelen kripto borsalarında daha yüksek bir fiyatla listeleneceği öngörülüyor.

Ayrıca, Sponge V2 projesinin geleneksel yöntemlere kıyasla yenilikçi bir bakış açısına sahip olduğu söylenebilir. En iyi meme coin’ler genellikle bir ön satış kampanyası düzenler, ancak Sponge V2, geleneksel bir ön satışa karşı çıkarak farklı bir yaklaşım benimsemiştir. Ekibin “bridge-to-stake” olarak adlandırdığı bu yaklaşım, Sponge Token V2 satın almanın tek yolunu, V1 token’larını stake etmek ve köprüleme yapmaktan geçiriyor.

Siz de hemen SpongeV2 dünyasına giriş yaparak meme coin piyasasının rekabetçi piyasasının bir parçası olabilirsiniz.

SpongeV2’yi Ziyaret Edin

BeinCrypto


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin