featured

Litecoin (LTC), halving sonrası ayılara teslim: Balinaların stratejisi fiyatı kurtarabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Litecoin (LTC) fiyatı geçtiğimiz hafta 81 dolar ile 85 dolar aralığında işlem gördü. Altta yatan zincir üstü verilere daha yakından bakıldığında, fiyatın önümüzdeki haftalarda 65 doların altına düşebileceği söylenebilir.

Halving etkinlikleri, her Proof of Work blockchain ağında oldukça etkili bir olaydır. Fiyat hareketini ve daha da önemlisi madencilik faaliyetini önemli ölçüde etkilerler.

Zincir üstü veriler, 2 Ağustos’taki Litecoin halving etkinliğinden bu yana madencilik faaliyetinin yavaşlamaya başladığını gösteriyor. Bu, balina yatırımcılarını ürküterek işlem faaliyetlerinde devam eden düşüşü şiddetlendirecek ve daha büyük bir fiyat düşüşünü tetikleyecek mi?

Litecoin madencilik hashrate düşmeye başladı

2 Ağustos’taki halving, madencilerin gelirini 12,5 LTC’den 6,25 LTC’ye düşürdü. Madencilik maliyetlerinin nispeten aynı kalması ve rezervlerin hızla tükenmesi nedeniyle, bazı madenciler geri çekilmeye başladı.

IntoTheBlock’tan alınan veriler, halving etkinliğinden birkaç gün önce, 30 Temmuz’da LTC hashrate’inin 826 TH/s civarında olduğunu gösteriyor. Ancak bu oran, 12 Ağustos kapanışında 767 TH/s’ye kadar düştü. Yani, 2 Ağustos’taki halving etkinliğinden sonraki iki hafta içinde yaklaşık %8 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Litecoin (LTC)

Saniye başına Terahash (TH/s) cinsinden ölçülen hashrate, madencilerin işlemleri doğrulamak ve bir blockchain ağını güvence altına almak için sağladığı tahmini toplam hesaplama gücünü ifade eder.

Bu nedenle yukarıda gözlemlenen düşüş, madencilerin artık Litecoin ağını işletmek için kapattığını veya daha az kaynak ayırdığını gösteriyor.

Bu bir düşüş sinyalidir. Çünkü madencilik faaliyetlerindeki bir düşüş, işlem hızlarını ve blockchain mimarisinin genel güvenliğini azaltabilir.

Mevcut LTC hashrate hâlâ sağlıklı olsa da, şu anda 30 günlük ortalama olan 769TH/s’nin altına düşerek aşağı yönlü hareketin devam edebileceğinin sinyalini veriyor. Böyle bir durumda, Litecoin’in fiyatı 80 dolardaki destek noktasının altına düşebilir.

Balinalar korkuyor

Litecoin, Bitcoin’e kıyasla genellikle yüksek verimi ve düşük işlem ücretleri nedeniyle övülür. Bu, genellikle yüksek hacimli işlemler yapan balinalar için cazip bir yatırım olduğu anlamına gelir. Ancak endişe verici bir şekilde zincir üstü veriler, son halving etkinliğinin balinaları rahatsız ettiğini gösteriyor.

Aşağıdaki tablo, Litecoin balinalarının geçen ay yaptıkları ticaret faaliyetinin yaklaşık yarısını yaptığını gösteriyor.

13 Temmuz’da ağdaki doğrulayıcılar 1,367 büyük işlemi doğruladı ve bu süreçte fiyatı 100 dolarda bulunan direnç noktasının üzerine çıkardı. Bir ay sonra ise bu, 773’e düştü. Bu, balinaların ticaret faaliyetlerinde %44 oranında büyük bir düşüş yaşandığını anlamına gelmektedir.

Eğer hashrate düşmeye devam ederse ve balinaları daha fazla korkutursa aşağı yönlü hareket bir süre daha devam edebilir. Balinaların ticaret faaliyetlerinin piyasada çok ihtiyaç duyulan likidite ihtiyacını giderdiğini de belirtmek önemlidir.

Likiditedeki önemli bir düşüş, özellikle rakip yatırımcılar siparişleri hızla doldurmak için fiyatları düşürmeye başladığında, LTC fiyatının 80 doların altına düşebileceği anlamına da gelebilir.

Litecoin (LTC) fiyat tahmini:

Yukarıda vurgulanan zincir üstü göstergeler, 2015 ve 2019 yıllarında gerçekleşen LTC halving etkinliği sonrası fiyat düşüşlerine oldukça benziyor. Dolayısıyla, bu eğilimler önümüzdeki haftalarda azalmazsa LTC fiyatı 65 dolara kadar düşebilir.

Mevcut LTC sahiplerinin satın alma fiyatı dağılımını gösteren Global In/Out of Money (GIOM) verileri de bu aşağı yönlü görünümü teyit ediyor. LTC 80 doların altına düşerse, bir sonraki önemli desteği 65 dolar civarında bulacaktır.

Aşağıda görüldüğü gibi 7,38 milyon adres, ortalama 65 dolar fiyatla 953,000 adet LTC token’ı satın aldı. Bu yatırımcılar, net zarar konumuna düşmekten kaçınmak için önemli bir destek sunabilirler.

Ancak hashrate düşüşü tersine dönmezse, fiyat hızla 60 dolara gerileyebilir.

Şu anda, Litecoin madencilerinin aynı anda Dogecoin madenciliği yapmak için yöntemlerini ve ekipmanlarını değiştirme seçeneklerini araştırdığı konuşuluyor. Bu, madencilerin gelirini artırmaya ve LTC hashrate’i kademeli olarak yeniden canlandırmaya yardımcı olabilir.

Bu seçenek geniş ölçekte işe yararsa, boğalar fiyatı 90 dolar seviyesinin üzerine çıkarabilir. Bu direncin üzerinde bir kapanış gerçekleşmesi durumunda sıradaki hedefi ise 100 dolar olacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin