Litecoin ismi nereden geliyor?
Litecoin ismi nereden geliyor?

Litecoin ismi nereden geliyor? Kurucu Charlie Lee yanıtladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, Litecoin ismi nereden geliyor? sorusunun cevabını da vermiş oldu.

Litecoin ismi nereden geliyor?

Crypto Hodler isminde bir takpiçisinin sorduğu Litecoin ismini nereden buldun? sorusuna Charlie Lee şu cevabı verdi:

Bitcoin kullanımını kolaylaştırmayı ve hızlandırmayı simgeleyen bir isim olsun istedim. Litecoin ve Lightcoin’i düşündüm. Light’ı çok beğenmedim çünkü ampuldeki ışık anlamına da gelebilirdi. Ve lite, elit gibi bir şey. Com/org/net domain’leri de müsaitti. Gerisini biliyorsunuz.

İki kripto para arasındaki temel farklar ve benzerlikler neler?

Litecoin, Bitcoin’in altınına “gümüş” olmak amacıyla oluşturuldu. İki paranın teknolojik farklılıkları hepimizin malumu. Bitcoin’in sınırı 21 milyon, Litecoin için ise 84 milyon. Bitcoin’in kullandığı algoritma SHA256 olarak adlandırılıyor ve Litecoin tarafından kullanılan kod ise Scrypt olarak adlandırılıyor.

Bitcoin için ortalama blok süresi 10 dakika iken Litecoin için sadece 2,5 dakika. Bitcoin’in başlangıcı 2009 yılında gerçekleşti. Litecoin’in hayata geçişi ise 2011’e dayanıyor.

Segwit

Hem Bitcoin hem de Litecoin’in kullandığı ortak teknoloji SegWit veya Segregated Witness. Blockchain’deki işlenebilirlik sorununu çözmek adına daha fazla yer açmak için işlemlerden imza verilerini hariç tutan bir teknoloji.

Coinmarketcap verilerine göre Litecoin an itibarıyla altıncı sırada bulunuyor.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Western Union, Bitcoin ve Litecoin ile ilişkili yeni bir patent anlaşmasına imza attı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin