featured

Geri sayım başladı: Litecoin halving sonrası kripto piyasası nasıl tepki verecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasını etkileyebilme potansiyeline sahip olan Litecoin halving etkinliğine sayılı günler kaldı.  Blok başına madencilik ödülleri, bu halving etkinliklerinde düştü ve potansiyel olarak madencilerin ceplerini sıktı. Öte yandan, yatırımcılar bu halving etkinliklerini yeni piyasa trendlerinin göstergesi olarak görüyor.

23 Ağustos 2023’te Litecoin blok ödülü 12,5 LTC’den 6,25 LTC’ye azalarak yarıya inecek. Bir sonraki LTC halving etkinliğine 4,845 blok kaldı.

Litecoin halving yaklaşırken, LTC piyasada önemli ölçüde ilgi topladı. Bu dönemde yeni yatırım fırsatları ortaya çıkabileceği için hem madenciler hem de yatırımcılar bu olayı yakından takip ediyor.

Bitcoin’e benzer şekilde, Litecoin’in blok ödülleri her dört yılda bir yarıya indirilir. Kripto para geliştirme tarihinde, LTC zaten iki halving yaşadı: ilki 25 Ağustos 2015’te gerçekleşti ve madencilerin blok ödülünü 50 LTC’den 25 LTC’ye düşürdü. İkincisi ise 5 Ağustos 2019’da gerçekleşti ve ödülü 12,5 LTC’ye düşürdü. Bu Ağustos ayında gerçekleşecek olan Litecoin halving etkinliği ile ödülü 6,25 LTC’ye düşürecek. İlgili verilere dayanarak, Litecoin halving, blok ödülü 0’a ulaşana kadar yaklaşık 2142’ye kadar devam edecek.

Litecoin halving

Ağustos 2023’teki halving etkinliğinin ardından, LTC arzı azalacak. Bu da piyasada kısa vadeli fiyat dalgalanmalarına neden olacaktır. Yatırımcılar, bu fiyat dalgalanmalarından kâr sağlayabilecekleri için bir yatırım fırsatı bulabilirler.  25 Temmuz 2023 itibarıyla CoinEx’ten alınan piyasa verileri, LTC’nin şu anda 89,37 dolar civarında işlem gördüğünü ve toplam piyasa değerinin 7,50 milyar dolar olduğunu gösteriyor.

Litecoin halving fiyatları nasıl etkileyecek?

LTC halving etkinliği yaklaşırken, altcoin’in fiyatı Temmuz başında kayda değer bir fiyat artışına tanık oldu. Ancak yukarı yönlü ivmeyi sürdüremedi ve aşağı doğru dalgalanmaya başladı. Madenci ödüllerindeki azalma ve bunun LTC ağının güvenliği üzerindeki etkisi göz önüne alındığında, Litecoin’e yatırım yapmak, yatırımcıların ağa olan güvenini gösterir.

Madenciler için yarattığı zorluklara rağmen, Litecoin halving aynı zamanda kripto paranın değerinin dengelenmesine ve kıtlığının korunmasına da katkıda bulunur. Bu, LTC’nin değer kazanmasını sağlayabilir ve madencilere daha cazip getiriler sunabilir. Pazarın tanınmasını sağlayan ve uzun vadeli büyümeyi teşvik eden geçmiş BTC halving olayları göz önüne alındığında, LTC halving, mevcut piyasa performansından bağımsız olarak yatırımcılar için hâlâ bir fırsattır. Ancak, yatırımların risklerin de farkında olması önemlidir. Yatırımcılar, piyasa verilerini objektif bir şekilde analiz etmeli, alım satım risklerini yönetmeli ve piyasa duyarlılığını iyi analiz etmelidir.

Coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin