featured

Litecoin (LTC) fiyatı halving etkinliğinden beri düşüşte: İşte, kritik direnci kıramamasının asıl sebebi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Litecoin (LTC) fiyatı, geçen ayın ortasında 2023 yılının dibi olan 58 dolara düşmüştü. Boğalar, bu noktada yeniden güçlendi 70 dolar seviyesi kısa süreliğine yeniden testi edildi. Peki LTC, bu seviyenin üzerine çıkabilecek mi?

Litecoin fiyatı, altcoin piyasasaındaki artan yükseliş eğilimine rağmen bu hafta düşük performans gösterdi.

Balinalar kararsız davranıyor

Litecoin fiyatı, 2 Ağustos’taki halving etkinliğinden bu yana düşüş yaşıyor. Ancak 12 Eylül’de fiyat 2023’ün yeni dip seviyesi olan 58 dolara ulaştığında, balinaları tarihi kayıpları önlemek için harekete geçti.

Aşağıdaki IntoTheBlock grafiği, LTC Balina İşlemlerinin 10 Eylül’deki 1,800 işlemden geçen Cuma günü 2,900 işleme yükselerek 40 günlük zirveye nasıl çıktığını gösteriyor.

Ancak o zamandan bu yana balinaların ticaret faaliyetlerini önemli ölçüde azalttığı dikkat çekiyor. Grafik, 4 Ekim’den 29 Eylül’e %30 bir düşüş yaşanarak balina ticaret sayısının 2,040’a gerilediğini gösteriyor.

Litecoin LTC

Büyük işlemler metriği, 100,000 doları aşan onaylanmış işlemlerin toplam sayısının anlık görüntüsüdür. Yukarıda da görüldüğü gibi balina işlemlerinin sayısındaki bu kadar keskin bir düşüş, genellikle piyasa likiditesini düşürür ve varlığın fiyatını olumsuz etkiler.

Altcoin piyasasına hâkim olan yükseliş eğilimi göz önüne alındığında, bu durum balinaların potansiyel olarak daha kârlı fırsatlar aradığı anlamına gelebilir.

Bu yüzden, diğer altcoin’ler önemli kazanımlar elde etmeye devam etse bile LTC 70 doların altında kalabilir.

Satışlar artıyor

Küresel kripto piyasalarını çevreleyen mevcut yükseliş hissi, yatırımcıları ellerindeki LTC token’ları satmaya teşvik ediyor.

Mevcut aktif Litecoin emirlerinin fiyat dağılımını gösteren Borsa Emir Defterleri grafiği de bunu doğruluyor. Aşağıda görüldüğü gibi şu an mevcut fiyattan 1,6 milyon token’lık satış emri mevcut.

Ve bu, boğaların 1,5 milyonluk satın alma emrinden oldukça fazla.

Litecoin (LTC)

Borsa Zincir İçi Piyasa Derinliği grafiği, tanınmış kripto para borsalarına verilen aktif Litecoin spot piyasa emirlerinin mevcut hacmini gösterir.

Yukarıda görüldüğü gibi, LTC’ye yönelik piyasa arzı şu anda talebi 100,000’den fazla token’la aştı. Bu durum, satış yapmak isteyen yatırımcıların almak isteyenlere göre fazla olduğunu gösterir.

Bu eğilim tersine dönmediği sürece Litecoin 70 dolar sınırını aşmak için mücadele etmeye devam edecektir.

Litecoin (LTC) fiyat tahmini: 60 doların altında geri dönüş gelebilir mi?

Litecoin fiyatı, durgun kalmaya devam ederse önümüzdeki haftalarda 60 doların altına bir düşüş gelebilir. Mevcut Litecoin sahiplerinin giriş fiyatı dağılımını gösteren Fiyat Giriş/Çıkış verileri de bu öngörüyü destekliyor.

Ancak ayıların 65 dolar bölgesinde önemli bir engelle karşılaşacağının da altını çiziyor.

Aşağıda gösterildiği gibi 775,030 kişi, ortalama 63 dolar fiyatla 6,92 milyon adet token satın almış. Eğer pozisyonlarını korurlarsa LTC fiyatında hızlı bir toparlanmayı tetikleyebilirler.

Ancak balinalar tarafsız kalırsa Litecoin fiyatı tahmin edildiği gibi eninde sonunda 60 dolarda bulunan destek noktasının altına düşebilir.

Litecoin (LTC)

Öte yandan, boğalar 75 dolar seviyesini geri alarak kötümser Litecoin fiyat tahminini geçersiz kılabilir. Ancak 105,000 adres minimum 68 dolar fiyatla 8,05 milyon adet token satın almış. Bu sahiplerin satış yapmaya devam etmesi durumunda korkutucu şeyler yaşanabilir.

Mevcut zincir içi koşullar altında pek olası olmasa da, eğer direnç kırılırsa altcoin’in fiyatı sonunda 75 dolara ulaşabilir.

BeinCrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin