featured

Litecoin balinaları bir ayda 27 milyon dolar değerinde coin sattı: LTC fiyatı tehlikede mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin (LTC) fiyatı, bu hafta başındaki hafif fiyat sıçraması sırasında 70 doların üzerine çıkamayıp 65 – 68 dolar aralığında durgunlaştı. Balina yatırımcılarının pozisyonlarını kapatmasıyla birlikte zincir içi analiz önümüzdeki haftalar için LTC fiyat beklentilerini araştırıyor.

Litecoin balinaları, geçtiğimiz ay çok sayıda coin satarak LTC fiyat beklentileri konusunda ikna olmamış görünüyor. LTC Vadeli İşlem türev piyasaları çok az umut verirken Litecoin 60 doların altına düşme tehlikesiyle karşı karşıya mı?

Litecoin balinaları ağustos ayında 430.000 coin sattı

Litecoin balinaları arasındaki düşüş havası, mevcut LTC fiyat düşüş trendini tırmandıran önemli bir faktör gibi görünüyor. Santiment tarafından derlenen zincir içi verilere göre 10.000 ila 10 milyon LTC tutan kripto balinaları ağustos ayında bir satış çılgınlığına girdi.

Aşağıdaki grafik, 31 Temmuz’da bakiyelerinde 47,12 milyon coin olduğunu göstermektedir. Ancak 31 Ağustos’a gelindiğinde bu miktar önemli ölçüde azalarak yaklaşık 46,7 milyon LTC’ye düşmüş ve 430.000 coini elden çıkardıklarını göstermiştir.

litecoin

Mevcut piyasa değeri olan 63 dolara göre balinalar tarafından geçtiğimiz ay satılan tokenlar yaklaşık 27 milyon dolar değerinde. Balinaların bir ay içinde bu kadar çok coin satması, LTC fiyat beklentilerini olumsuz etkilediklerini gösteriyor.

Balinaların blok zinciri topluluklarında ne kadar etkili olduğu düşünüldüğünde perakende yatırımcıların onların işlemlerini yansıtmaya başlaması sadece bir zaman meselesi. Bu durum LTC’nin fiyatını kritik 60 dolar destek seviyesinin altına düşme tehlikesiyle karşı karşıya bırakabilir.

Yatırımcılar Litecoin piyasalarından uzaklaşıyor!

Litecoin fiyatlarındaki sıkıntıları daha da arttırmak için LTC türev piyasalarındaki son faaliyetler de düşüş eğilimi gösteriyor. Bir kripto türevleri veri analiz platformu olan Coinglass’a göre, LTC Vadeli İşlem Açık Faizleri, kötü şöhretli FTX çöküşünün kripto piyasalarını yerle bir ettiği Kasım 2022’den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Aşağıda gösterildiği gibi, 1 Eylül itibariyle LTC Açık Faiz şu anda 238 milyon dolar seviyesinde bulunuyor ve ay başında kaydedilen 543 milyon dolardan yüzde 56’lık şaşırtıcı bir düşüş gösterdi.

Açık Faiz, bir varlığın aktif veya henüz sonuçlanmamış türev sözleşmelerinin toplam değerini özetler. Açık Faizdeki düşüş eğilimi, sermaye girişlerinde bir azalmaya işaret eden önemli bir düşüş sinyalidir.

Litecoin Açık Faizindeki bu yüzde 56’lık düşüşün zamanlaması Vadeli İşlemler piyasası yatırımcılarının 2 Ağustos’ta gerçekleşen son Yarılanma olayına temkinli bir şekilde tepki verdiğini göstermektedir. Sonuç olarak sermaye akışının azlığı ve balinanın düşüş eğilimli alım satım faaliyetleri önümüzdeki haftalarda Litecoin fiyatını 60 doların altına çekebilir.

LTC fiyat tahmini: 60 doların altında olası geri çekilme

Fiyat Etrafında Küresel Para Girişi/Çıkışı verileri, Litecoin ağındaki mevcut yatırımcıların satın alma fiyatı dağılımını göstermektedir. LTC’nin ağustos ayındaki yüzde 33’lük negatif fiyat performansının mevcut sahiplerin yüzde 70’ini zarara soktuğunu gösteriyor.

Eğer bu yaygın disfori bir panik satışını tetiklerse Litecoin’in fiyatı 50 doğru doğru serbest düşüş tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Bununla birlikte aşağıda gösterildiği gibi, 1,17 milyon adres ortalama 54 dolar fiyattan 4,84 milyon LTC satın almıştı. Pozisyonlarını kapatmak için son bir girişimde bulunarak önemli bir destek sağlayabilirler.

Ancak bu çabalar sonuçsuz kalırsa Litecoin 50 doların altındaki tehlike bölgesine daha da düşebilir.

Ancak Litecoin’in fiyatı 75 doların üzerine çıkarsa boğalar momentumu tekrar ele geçirebilir. Bununla birlikte, 375.000 adres maksimum 70 dolar fiyattan 3,7 milyon LTC satın almıştı ve bu da önemli bir direnç oluşturacak. Ancak bu direnç kırılırsa Litecoin sonunda 75 doları geri kazanabilir.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin