Liquid Borsası Gemini Dollar’ı destekliyor
Liquid Borsası Gemini Dollar’ı destekliyor

Liquid Borsası, Winklevoss destekli Gemini Dollar stablecoin’ini listeliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto işlem platformu Liquid Borsası, Gemini Dollar’ı (GUSD) listeleyecek. Liquid sanal varlık piyasası, Japon şirketi Quoine’ye ait. Ortaklığın arkasındaki ana amaç, kripto para piyasasına istikrar ve likidite getirmek.

Liquid Borsası Gemini Dollar’ı destekliyor

Liquid, Gemini Trust Company ile işbirliği yaparak, kripto alanına likidite ve istikrar getireceğini belirtiyor. Resmi sürüm uyarınca, Liquid işlem hacmine göre en büyük fiat-kripto platformlarından biri. Gemini Dollar, Eylül ayında Gemini Borsası ile başlatılan bir stablecoin. GUSD, dünyanın ilk düzenlenmiş stablecoin’i olarak biliniyor. Kripto para birimi borsası Gemini, sektördeki çok aktif oyuncular olan Winklevoss ikizlerine ait. Liquid CEO’su Mike Kayamori’ye göre bu ortaklık, faaliyetlerinin ön safhasında şeffaflık, düzenleme ve uyumluluk getirecek. Kayamori, bu konuya yönelik şunları söylüyor:

Gemini Dollar, Liquid için bariz bir seçim. Hem Liquid hem de Gemini, operasyonlarımızın ön safhasında şeffaflık, düzenleme ve uyum sağladılar. Liquid müşterilere, yasal incelemelere ayak uydurabilen bir stablecoin kullanma fırsatı sunabilmekten gurur ve onur duyuyoruz. Şimdi JPY-sabitlenmiş bir stablecoin geliştirme fırsatı keşfedeceğiz.

Tether nedeniyle birçok şirket yeni stablecoin çıkarmaya karar verdi

GUSD, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) karşı Liquid Borsası’nda işlem görecek. Bununla birlikte şirket, niyetinin borsaya yeni ticaret çiftleri eklemek olduğunu açıkladı. Duyuruda bu stablecoin’in listelenmesinin kesin tarihini belirtilmiyor. Quoine, Japonya’nın Finansal Hizmetler Ajansı’ndan (FSA) faaliyet gösterme izni aldı.

Piyasada başka stablecoin’ler de var. Son aylarda, belki de en bilinen stablecoin olan Tether (USDT), fonlarıyla ilgili  farklı sorunlarla karşı karşıya kaldı. Bu stablecoin’in yaşadığı tüm problemlerden sonra, diğer şirketler yeni stablecoin’ler çıkarmaya karar verdiler. GUSD bunlardan biri. Diğer stablecoin’ler ise, Circle tarafından desteklenen USD Coin (USDC), TrueUSD (TUDS) ve Paxos Standard (PAX). Bunun sonucunda Coinbase ya da Binance gibi diğer platformlar farklı stablecoin’leri de desteklemeye karar verdi.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin