Linkedln kurucusu
Linkedln kurucusu: “Sosyal medya yasaklamaları geçici bir süreç”

Linkedln kurucusu: “Sosyal medya yasaklamaları geçici bir süreç”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sektörde Linkedln kurucusu olarak bilinen Eric Ly, 2002 yılında Stanford’da okurken küçük bir grup benzer düşüncelere sahip kişilerle LinkedIn’i oluşturmadan önce bir yazılım uzmanıydı. Microsoft’a 2016 yılında 26 milyar dolara satılan profesyoneller için sosyal medya platformunu başlatmadan önce IBM ve Steve Job’ın NeXT gibi şirketlerinde çalıştı. 2006’da LinkedIn’den ayrıldı ve 2007’de etkinliklere yönelik bir uygulama başlattı. Girişimci şimdi, yatırımcıların kripto para birimlerinde dolaşırken sağlam kararlar almasına yardımcı olmak için bir “itibar sistemi” geliştiren bir ICO için çalışıyor. Kısa bir süre önce ise , CoinTelegraph’ta kripto paralara yapılan yasaklamalar hakkında görüşlerini bildirdi.

Daha öncede bildirdiğimiz üzere Facebook ve Twitter son zamanlarda ICO reklamlarını sosyal medya platformlarından yasaklamıştı. Bunun nedeni olarak ise daha çok oluşabilecek potansiyel dolandırıcılık olayları olarak gösterilmişti. Eric Ly’ın bu kararla ilgili görüşleri ise şu şekildeydi:

Bu tür platformların kendileri için muhafazakar –koruyucu- bir yaklaşımı olduğuna inanıyorum. Son zamanlarda, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), insanlardan ve şirketlerden bilgi almak için birçok soru ve mahkeme celbi istiyor. Bu şirketlerin bir çoğunun reklam vermemeleri ve yeni bir biçime girmemeleri için koruyucu bir önlem olduğuna inanıyorum. Ancak ICO faaliyetleri, muhtemelen SEC ile potansiyel olarak belirsiz etkileşimlerden kaçınmak istiyorlar. Bence yasaklamalar geçici olacak ve düzenleyici konuyu daha iyi tanımlandıktan sonra kaldırılacaklardır.

Ly, LinkedIn platformunda kripto para ve ICO reklamlarına izin verme konusunda henüz bir karar verilmediğini belirtti. Twitter ve Facebook’ta olduğu gibi, LinkedIn’in de kendisini koruması gerektiğini ve platformun herhangi bir kararının, diğer iki sosyal medya devine benzer olacağını öne sürüyor.

Linkedln kurucusu yeni bir uygulama üzerinde çalışıyor

Ly’ın kripto para güven protokolü Hub olarak adlandırılıyor. Fikir, uygulama olarak, güvenilirliği ve itibar bilgilerini Blockchain’e koymak ve herkes tarafından erişilebilir kılmaktan oluşuyor. Verilerin kullanımı ise herkesin kullanımına açık, bir pazardan diğerine taşınabilir olması hedefleniyor.  Eric Ly uygulama hakkında şu şekilde bilgi verdi:

Bir çeşit meta sosyal ağ gibi bir şey olacak. Yani yeni ve mevcut birçok farklı türde uygulamanın temelini oluşturuyor. Geliştirdiğimi uygulama, sadece bir sosyal ağ olarak hizmet vermeyecek. Birçok farklı sosyal ağda ve birçok farklı pazarda çalışabilecek bir güven katmanını etkinleştirmeye çalışıyoruz.

Eric Ly’ın geçmişte geliştirdiği çözümlerin ödüllü olması göz önüne alındığında, Hub, kripto para piyasası için oldukça kullanışlı bir araç olabilir.

coingeek

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin