featured

Chainlink (LINK) fiyat analizi ve Launchpad XYZ: Web 3.0’ın yeni yıldızları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Chainlink (LINK) fiyat hareketi istikrar kazanmış gibi görünüyor. Çünkü fiyat, art arda son 3 gün boyunca 11 dolar civarında işlem gördü ve konsolidasyon aşamasının ilk işaretlerini gösterdi. Ağ talebindeki düşüşün ortasında, LINK siparişlerinin 20 kripto borsasındaki mevcut dağılımı, satıcıların ivme kazandığını gösteriyor.

Chainlink ağ faaliyeti ve yeni kullanıcı kazanımı, son zincir içi verilerine göre 23 Ekim’den bu yana önemli ölçüde yavaşladı.

Boğalar yükselişi uzatmaya çalışırken Chainlink (LINK) fiyatı 11 dolar civarında sabit kaldı. Zincir içi analiz, önümüzdeki günlerde uzun süreli bir konsolidasyon aşamasını tetikleyebilecek 3 kritik teknik göstergenin varlığına işaret ediyor.

Kripto para piyasasında her geçen gün karşımıza yeni bir fırsat çıkıyor. Tabi, önemli olan bu fırsatları doğru zamanda değerlendirmek. Geleneksel yatırım şekillerinden sıkılan yatırımcıların tercihi olan kripto para piyasasında zamanla çok önemlidir. Potansiyeli yüksek bir projeye erken zamanda giriş yapmak kârınızı maksimuma çıkarabilir. İşte bu noktada, Web 3.0 ekosistemine yeni bir soluk getirecek Launchpad XYZ projesine göz atmak isteyebilirsiniz.

Hemen Launchpad XYZ ön satışına katılın

Launchpad XYZ, Web 3.0 dünyasında devrim yaratan yenilikçi bir yatırım platformudur. NFT’ler, oyna-ve-kazan oyunları ve ICO’lara odaklanarak, kripto dünyasını herkes için erişilebilir kılmayı hedefliyor. $LPX token’ları, sadece 0,045 dolarlık bir fiyatla ön satışa sunuluyor. Listelenmesinin ardından ulaşması hedeflenen fiyat 0,07 dolar olduğu için bu projenin erkenden bir parçası olmak büyük kazançlar elde etmenize olanak sağlayabilir.

Hemen Launchpad XYZ ön satışına katılın

Chainlink, geçen haftaki kripto pazarındaki ralli sırasında 16 ayın zirvesi olan 11,50 dolara ulaştı. Ancak, bu noktadan sonra fiyat sabit kaldı. Peki, gözde altcoin’in daha fazla yükselmesini engelleyen başlıca faktörler nedir?

Chainlink fiyatına yön veren teknik göstergeler

Chainlink, geçen hafta kripto para piyasasındaki en çok kazanan token’lardan bir tanesi olmuştu. Altcoin, bu süreçte 16 ayın en yüksek seviyesine çıkarak medyanın dikkatini çekmişti.

Yatırımcılar kârlarını realize etmek için acele etmemiş olsa da, zincir içi veriler Chainlink ağ faaliyetinin önemli ölçüde azaldığını gösteriyor.

Aşağıdaki CryptoQuant grafiği, Chainlink’in 23 Ekim’de sahip olduğu 8,086 Aktif Adres ile 3 ayın zirvesine ulaştığını gösteriyor. Bu zirveye ulaşılmasından yalnızca 24 saat sonra gözde altcoin’in fiyatı 2022 yılından bu yana ilk kez 11,50 dolara yükseldi.

Ancak 23 Ekim’den bu yana kripto para biriminin aktif adresleri istikrarlı bir şekilde düştü. Bunun sonucunda, Aktif Adreslerin sayısı 29 Ekim itibarıyla 3,233 olarak ölçüldü. Bu, bir hafta içinde günlük ağ aktivitesinde %60’lık şaşırtıcı bir düşüş gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Chainlink (LINK)

Günlük Aktif Adresler metriği, mevcut kullanıcıların bir blockchain ağına katılma oranını ölçer. Aktif Adreslerdeki düşüş, projenin sunduğu temel hizmetlerin daha az talep çektiğini gösterdiğinden genellikle sıradaki hareketin düşüş olduğuna işaret eder.

Dolayısıyla Chainlink’in ağ aktivitesinin yalnızca bir hafta içinde %60’lık bir düşüş yaşaması endişe uyandırıyor.

Yeni kullanıcılar azalıyor

Ağ büyümesinin durması sebebiyle, yeni kullanıcıların sayısının da önemli ölçüde azaldığı görülüyor.

Chainlink’in geçen ayki fiyat yükselişi, Real World Assets (RWA) ve Varlık Tokenizasyonu dalgasının ortasında ekosisteme katılan yeni kullanıcılar tarafından desteklendi.

Ancak son zincir içi veriler, geçen haftadan sonra işlerin olumsuz bir hal aldığını gösteriyor.

Santiment’e göre Chainlink ağında oluşturulan yeni adresler önemli ölçüde azaldı. Aşağıdaki grafik, Chainlink Ağ Büyümesinin 23 Ekim’de 2,465 ile 110 günlük zirveye ulaştığını gösteriyor.

Ancak yukarıda bahsedilen Aktif Adres eğilimine benzer şekilde Ağ Büyüme verileri de %60’lık bir düşüş gösteriyor. Bu düşüş sonucunda ağın 29 Ekim itibarıyla 1,008 yeni adrese ulaştığı görülüyor.

Chainlink (LINK)

Ağ Büyümesi, günlük olarak oluşturulan yeni cüzdan sayısını takip ederek yeni kullanıcıların bir blockchain ekosistemine girme oranını ölçer. Tipik olarak Ağ Büyümesindeki bir düşüş, çoğunlukla token’ın fiyatını olumsuz yönde etkiler.

Kripto piyasasındaki genel yükseliş hissiyatı altcoin’in fiyatını 11 dolarda bulunan kritik destek noktasının üzerine çıkarmış olsa da, ayıların yavaşlayan ağ talebinden faydalanmaya başlaması an meselesi.

LINK fiyat tahmini: Yükselişten önce konsolidasyon

Mevcut zincir içi koşullar altında gözde altcoin’in fiyatı, mevcut yükselişini daha da ileriye taşıyacak yeterli talebi bulmakta zorlanabilir. Hâkim piyasa hissiyatı hâlâ büyük ölçüde olumlu olsa da, LINK fiyatı yeniden 15 dolar seviyesini test etmekte başarısız olabilir. Bunun yerine muhtemelen fiyat 10 dolar civarında konsolide olacaktır

Borsa Emir Defterleri Tablosu da öngörüyü doğruluyor. Bu, Chainlink için mevcut aktif satış emirlerinin sayısının şu anda piyasa talebini yaklaşık 1,2 milyon adet token aştığını gösteriyor.

Aşağıda gösterildiği gibi, boğaların en önemli satın alma duvarı %5’lik alt fiyat sınırının etrafında, 10,80 dolar civarında bulunuyor. Bu destek noktası korunamazsa ayılar 9 dolara doğru bir düşüşe neden olabilir.

Öte yandan, boğalar 15 dolar seviyesini geri alabilirlerse bu düşüş söylemini boşa çıkarabilirler. Ancak yukarıda görüldüğü gibi boğalar, %5’lik daha yüksek fiyat sınırı olan 11,9 dolarda ilk satış duvarını ördüler.

Chainlink’in ağ faaliyeti düşmeye devam ederse direnç tahmin edildiği kadar korkutucu olabilir.

Web 3.0 dünyasında devrim niteliğinde bir yenilik: Launchpad XYZ

Eğitici içerikleri ile bilinçsiz yatırımcıları azaltmayı hedefleyen Launchpad XYZ, daha sağlam yatırım kararlar verilmesinin önünü açmaya hazırlanıyor. Şu anda ön satışta olan bu projenin erken bir yatırımcısı olarak birçok fırsatı yakalayabilirsiniz.

Hemen Launchpad XYZ ön satışına katılın

LPX sahibi olan erken yatırımcılar, işlem ücretlerinde indirimlerden yararlanır. Ayrıca ve yapay zeka destekli Launchpad Quotient aracı ile kripto piyasasında en son stratejilerden haberdar olabilir.

Launchpad XYZ

En az 10,000 LPX token’ıyla 90 gün boyunca işlem yaparak, premium özelliklere erişim sağlayabilirsiniz. Bu özellikler arasında düşük DEX ücretleri, erken erişim ve yeni NFT’ler bulunur. Launchpad XYZ, Web 3.0 ekosistemine getirdiği yeniliklerle kripto dünyasına yön vermeye hazırlanıyor. Eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz hemen ön satışa katılabilirsiniz.

BeinCrypto


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin