Line,linepay,kripto borsa
Line,linepay,kripto borsa

Mesajlaşma uygulaması devi Line kripto para borsasını açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

600 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı ve dünya çapında 200 milyon aylık aktif kullanıcısı ile Japon mesajlaşma devi Line kendi kripto para borsasını kurmaya başladığını duyurdu.

Bugun yapılan açıklamada Tokyo merkezli sohbet uygulaması kripto para borsası işlemlerini başlatmak için Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) – Japonya finansal düzenleyicisi – ile bir başvuru gerçekleştirdiğini doğruladı. Başvuru halen inceleniyor.

Line’ın popüleritesi Japonya’yı aşıyor

Bu önemli bir hamle ile yaklaşık 70 milyon Japon kullanıcısı bulunan ve her yerde bulunan sohbet uygulamasının içinde etkinleştirilebilir dinamik bir borsa planlayan Japonya’nın en büyük mesajlaşma servisinin kripto para ticaretine girmesi piyasaya hareket getirecektir. Mesajlaşma uygulaması ayrıca Endonezya, Tayland ve Tayvan da dahil olmak üzere diğer bölgesel ülkelerde oldukça popüler.

Bloomberg’in haberine göre şirketin bu planları Japonya ile kısıtlı kalmayacağını, Hong Kong ve Lüksemburg ülkelerinede ulaşılacağı bildiriliyor. Mesajlaşma devi açacağı kripto para borsasını küresel çapta tüm kullanıcılara sunmayı planlıyor. Böylece 32 ülkede yaklaşık 13 milyon kullanıcıyla dünyanın en popüler kripto para borsalarından biri olan Coinbase’in en büyük rakibi olacaktır.

Şirket Japonya’daki 30’dan fazla olan kripto para borsalarından yeni bir soluk olarak katılmak isterken operasyonları başlatmak için FSA’a başvuruda bulundu. FSA şu ana kadar olan başvurulardan 16 kripto para borsasının başvurusunu kabul etti.

Line Finansal

Line Finansal adıyla kripto para borsasına girecek mesajlaşma şirketi bunun yanında kullanıcılara finansal hizmetler sunmayı da düşünecek. Şirket yaptığı duyuruda şunları söyledi:

Line şirketi olarak ileride, Line uygulamasından kripto para birimleri, krediler ve sigorta alma ve değiştirme gibi çeşitli finansal hizmetler sunma hazırlıklarıyla ilerlediği için bu yeni şirketi bir taban olarak kullanacak ve finansal işini büyütmek için mesajlaşma uygulamasına devam edecektir.

Line Finansal aynı zamanda mesajlaşma uygulaması içinde etkinleştirilebilen bir hizmeti olan Line Pay’ı yönetecek.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin