LINE kripto para borsası
Mesajlaşma devi LINE’dan ses getirecek kripto para hamlesi!

Mesajlaşma devi LINE’dan ses getirecek kripto para hamlesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon mesajlaşma uygulaması LINE, Temmuz’da, Bitcoin de dahil olmak üzere 30 coin desteği ile BITBOX kripto borsasını başlatmayı planladığını duyurdu. LINE kripto para borsası ile ilgili yapılan duyuruda, yeni borsanın, yalnızca kripto paralar arasında değişimin yapılacağını, fiat ve kripto para arasında değiş tokuş yapılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

LINE’ dan yapılan açıklamadan bir alıntı ise şu şekilde:

Dünyanın dört bir yanında yükselen kripto para ticaretine duyulan ihtiyaç doğrultusunda, LINE, kullanıcıların bu işlemleri güvenli bir şekilde yapabilmeleri için fırsatlar yaratmaya hazırlanıyor. Ve şirketimiz artık sistemin yeterince güvenli olduğuna inandığı için, bu hizmeti sunmaya karar verdi.

LINE kripto para borsası ilk ay işlemlerden komisyon almayacak

LINE Kripto borsası platformu, Japonca ve Tayca’da dikkate değer istisnalar dışında 15 dilde sunulacak. LINE, bilindiği gibi Japonya’da 70 milyon aktif Japon kullanıcısı tarafından kullanılan en büyük mesajlaşma servisidir. Uygulama ayrıca Tayland dahil olmak üzere diğer bölgesel Asya ülkelerinde de popüler olarak kullanılıyor.

LINE, söz konusu borsanın, hepsi uzmanlardan oluşan bir listeleme komitesi tarafından titiz bir incelemeden sonra seçilen Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin başta olmak üzere 30 coini destekleyeceğini söyledi. Borsa, aynı zamanda, işlemlerden bir ay almayacak ve işlemlerde% 0,1’lik bir işlem spread’ı alacaktır.

LINE kripto para borsası Japon ve Amerikan vatandaşları tarafından kullanılamayacak

Dikkate değer bir husus olarak ise, kurulacak olan değişim platformunun hem Japonya’daki hem de Japonya dışında yaşayan vatandaşlar ile ABD vatandaşlarının kullanımına izin verilmeyeceğini söyleyebiliriz.

LINE kripto para lisansı ve faaliyet başlama izni için Japonya finans düzenleyicisi Financial Services Agency’ye (FSA) başvurmasına rağmen Japon vatandaşlarına hizmet vermekten kaçınmayı tercih etti. Başvuru ise henüz kontrol aşamasındaydı. Ancak Japon ve ABD vatandaşlarına yönelik hizmetleri hariç tutma kararı, her iki yargı alanındaki düzenleme engellerinin bir sonucu olarak görülüyor.

LINE’ın kripto para birimi sektörüne girmesi, LINE Financial olarak adlandırılan yeni kurulan bir şirket aracılığıyla olacak. Şirket daha önce LINE’ın mesajlaşma uygulamasında yerleşik bir hizmet olan ve oldukça popüler olarak kullanılan mobil havale ve ödeme hizmeti LINE Pay hizmetini kurmuştu. Line Pay, 2017 yılından bu yana platformu aktif kullanan 450 milyar yeni (yaklaşık 4,1 milyar dolar) aşan 40 milyon global kayıtlı kullanıcıya ulaştı.

LINE bu hamlesi ile kripto piyasasında Japon finans devleri ile yarışacak

Japonya’nın en büyük şirketleri, Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), finans hizmetleri devi SBI ve Yahoo! Japonya gibi Japonya’nın dev finans şirketleri sektöre girebilmek için mevcut kripto para borsalarını satın almak yada yenilerini kurma yoluna gidiyorlar. LINE bu hamlesiyle bu finans şirketleri arasına katılmış oluyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin