Bankalar müşterilerini kripto para borsalarına kaptırıyor.
Bankalar müşterilerini kripto para borsalarına kaptırıyor.

Bankalar müşterilerini kripto para borsalarına kaptırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, altcoinler ve kripto para dünyası ortaya çıkmadan önce bankalar daha güçlü bir müşteri tabanına sahipti. Kripto paraların bu denli kısa bir sürede ortaya çıkmasıyla müşteri tabanı bir miktar değişti.

Bankalar güvenilmez, Satoshi Nakamoto güvenilir

Bunun nedeni, dünyada şu an esmekte olan kripto para ve Blockchain rüzgarı. International Exchange (ICE) Başkanı Jeffrey Sprecher, çoğu insanın Satashi Nakamoto’ya geleneksel bankalardan daha çok güvendiğini söyledi.

Bunun nedenlerinden bazıları şunlar:

  1. Risk ödemelerine ilgi
  2. İşlemden önce kağıt işi yok
  3. Hızlı işlem oranı
  4. Düşük işlem maliyeti

Risk ödemelerine ilgi

Kripto para yatırımıyla borsaya giriş yapan herkes bu durumun aşırı riskli olduğunu bilirler ve buna rağmen bu riski göze alırlar. Geleneksel finansal kuruluşların sunduğu faiz, tasarruf sağlamak için oldukça düşük ve sabit mevduatlar için ödenen faiz de iyi bir kripto para yatırımının verebileceği ile kıyaslanamaz.

Bu nedenle, Çin, ABD ve Güney Kore gibi farklı ülkelerdeki banka müşterilerinin çoğu, kripto para içeren sahip bir fona sahiptir. Örneğin, BTC bir yılda 13 kat fazla faiz verirken, XRP aynı süre içerisinde %35.000’in üzerinde faiz vermiştir.

İşlemden önce kağıt işi yok

Bazen banka işlemleri, müşterilerin ofis işleri ve on binlerce dolarlık bir işlemden önce tamamlanması gereken belgelerden memnun olmadıkları için sinir bozucu olabilir. Bu, birkaç dakika içinde tamamlanabilen kripto para işleminden farklıdır.

Hızlı işlem oranı

Banka havalesinin bir ülkeden diğerine geçebilmesi en az üç gün gerekir. Banka müşterileri bu tür gecikmelerden memnun kalmamakta ve dolayısıyla alıcılar arasında aynı gün içinde çekilebilecek ilgili taraflar arasında fon aktarımı için kripto para birimleri kullanmaktadır.

Düşük işlem maliyeti

Son zamanlarda iki ayrı hesaptan 99 bin dolar değerinde kripto para aktarıldı ve bunun için sadece 0,40 dolar ödendi. Eğer bu geleneksel banka sistemi olsaydı, on binlerce işlem ücreti ve komisyon alınacaktı.

zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Blockchain teknolojisi ile bankalar masraflarını azaltacak

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin