LINK

LINE’ın yeni kripto parası LINK düzenleyici engelini aşabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Koreli internet devi Naver Corporation’ın Japon iştiraki Line Corporation tarafından, geçtiğimiz Cuma günü yapılan açıklamada, Eylül ayında kendi kripto paralarını çıkaracakları dile getirildi. Ancak şu anda lisans sorunu nedeniyle LINE’ın yeni kripto parası olan LINK, Japon ve ABD merkezli müşteriler tarafından kullanılamayacak.

LINK adı verilen kripto para için bir ICO faaliyeti yürütülmeyecek. Ancak Line mesajlaşma uygulamasında belirli özellikleri kullanan kullanıcılar için bir ödül olarak dağıtılabilecek. Kullanıcıların, uygulamayı kullanarak edindikleri coinler ile alışveriş yapabilecekler. Aynı zamanda kripto para LINE’ın kripto para borsası BitBox’da listelenecek.

Line, kripto para ihracı işlemini internet sitelerinde şöyle açıkladı:

Diğer kripto para birimleri veya dijital tokenlerin aksine, yeni çıkaracağımız kripto para için bir İlk Para Teklifi (ICO) yapılmayacak. Bunun yerine kullanıcılara LINE ekosisteminde belirli hizmetleri kullananlara LINK veren bir ödül sistemini kullanılacak. Örneğin, bu coin ile ilgili merkezi olmayan uygulama (dApp) hizmetlerinden birine katılan bir kullanıcı LINK’i teşvik olarak alabilecek. Bu coin, daha sonra yakında sunulacak hizmetlerin içinde ödeme veya ödül olarak ve içerik eko sistemi içinde içerik, ticaret, sosyal, oyun, değişim ve daha fazlası gibi hizmet kategorileri için kullanılabilecek.

LINE BitBox borsası Japon Yetkililerinden lisans almak için uğraşıyor

Line’ın aylık aktif kullanıcılarının 75 milyonu Japonya’da bulunduğundan, birçok yatırımcı Japon müşterilerinin LINE’nın kripto parasının kullanımının yasaklanmasının kripto para biriminin faydasını baltalayabileceğini düşünüyor. Bununla birlikte, yakın zamanda, Line’ın kripto para borsası olan BitBox’un, borsayı kontrol edip onaylayan Japon Finansal Hizmetler Komisyonu’ndan (FSA) uygun bir lisans alması durumunda değiştirebilir.

FSA, bu yılın başlarında gerçekleşen 500 milyon dolarlık Coincheck hack’inin ardından kripto para birimi takaslarını devraldı. Yetkililer, görülen siber saldırılar sonrası yapılan alışverişlerde daha fazla düzenleyici incelemeye ihtiyaç olduğunu vurguladı. O zamandan beri, FSA, borsa lisansı için gereksinimlerini önemli ölçüde artırdı. Şu anda borsaları uygulama konusunda yerinde denetimler yapıyor.

LINE lisans alırsa Japon müşterileri için LINK point tokeni çıkaracak

Singapur merkezli borsa onay alırsa, kapılarını Japon piyasasına açabilecek ve Link ticaretini yapabilecek. Bununla birlikte, şu anda Japonya’da yaşayanlar, BitBox lisans aldıktan sonra, Link Point olarak adlandırılacak bir coin alternatifini cüzdanlarına ekleyebilecekler.

Line, Link Point’in nasıl çalışacağını şu şekilde açıkladı:

Japonya’da yaşayanlar için LINK Point, LINK yerine dApp hizmetlerinde yapılan faaliyetler için ödül olarak alınacak. Japon kullanıcılar, dApp hizmetlerinde LINK point kullanabilir veya LINE Puanları ile değiştirebilir. Ancak, LINE, Japonya’daki düzenleyici otoriteler tarafından kripto para ticareti ve borsaları için yetki alınca, LINK point BITBOX da dahil olmak üzere kripto para borsasında kullanılmayacak.

Toplam 1 milyar ihraç edilmesi planlanan LINK’in, 800 milyonu kullanıcı ödül ödemeleri için kullanılacak. Kalan 200 milyon coin ise rezervde tutulacak. Sonrasında ise ekosistemin gelişimine göre kademeli olarak serbest bırakılacak. LINE’nın kripto parası, Line’nın müzik, video ve ticari satın alma gibi çeşitli platformlarında içerik ödemek için kullanılacak. Kullanıcılar ayrıca hiçbir ücret ödemeden hızlı P2P transferler için birbiri arasında bu kripto parayı gönderebilecekler.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin