SEC, bugüne dek neden hiç Bitcoin ETF onaylamadı? Yakında onaylayabilir mi?
SEC, bugüne dek neden hiç Bitcoin ETF onaylamadı? Yakında onaylayabilir mi?

Varlık Yöneticisi: “Bitcoin ETF gelecek yıl onaylanacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ETF, 2019 yılına ertelendi. Halihazırda farklı kesimlerden gelen birkaç tahmin, 2019’un daha gerçekçi bir onay tarihi olduğunu öne sürüyor.

Bitcoin’i çevreleyen en uygun sorulardan biri bugün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından beklenen ETF onayı etrafında dönüyor. Katılımcıların çoğu artık bir Bitcoin ETF onayını yakın görüyor olsa da şu anda çoğunluğun ilgilendiği tek şey, gerçek zaman.

Bitcoin ETF, 2019’da geliyor mu?

ETF’ler çoğunlukla SEC veya CFTC tarafından düzenlenmiş varlıklardır ve çoğu kripto para bunlardan herhangi biri olarak kabul edilmez. Bu yüzden, onlara yatırım yapan bir fon hisse senedi sahiplerinin çıkarlarını menkul kıymetler olarak kaydettirirken işlem gören varlıklar denetimsiz kalır.

Tarihsel olarak, bu tür fonların onaylanmasını isteyen SEC’e bir dizi başvuru yapıldı. Bu uygulamalar arasında popüler olan, her ikisi de Mart 2017 ve Temmuz 2018’de reddedilen Winklevoss’un iki sunumu olarak gösteriliyor. Bu durum, revize edilmiş ve sözde iyileştirilmiş detaylarla da olsa, diğer gönderimlerin SEC’in tablosunda görünmesini engellemedi.

Baskı sorunu

Michael Graham CFA ve Scott Suh, 05 Ağustos 2018 tarihli ABD Eşitlik Araştırmaları belgesinde, potansiyel bir Bitcoin ETF’nin gelişinin VanEck / SolidX’in önerisini öne sürerek bu yeni varlık sınıfına maruz kalmak isteyen kurumsal yatırımcılar için akılda kaldığını belirtiyor.

Ekosistemdeki kilit aktörlerin çoğu, Bitcoin’in gelişimine karşı mutlaka gerekli bir etken olarak bir ETF görmese de bunun gerçekleşmesi halinde önemli bir kısa vadeli etkiye sahip olacağı konusunda hemfikirler. Bazıları bir ETF’nin, piyasanın bir sonraki yükseliş döneminin bir sonraki aşamasından önce beklediği katalizör olmasını bile öngörmüştü.

Yukarıda bahsedilen araştırma belgesinde, yazarlar son birkaç haftanın bir Bitcoin ETF’in potansiyel onayına nasıl daha fazla ilgi gösterdiklerini kabul etmişlerdir. Ancak Winklevoss’un ikinci önerisinin SEC tarafından son reddedilmesinin beklentileri hafiflettiği görülüyor. Onların görüşüne göre bu, 2018’de bir ETF onayını oldukça olası hale getirmektedir.

Daha gerçekçi bir zaman çizelgesi

Ancak, SEC’in Eylül ayında bir gözden geçirme tarihini belirlediği VanEck / SolidX ETF teklifinin ayrıntıları dikkate alındığında, ikili son tarihte bir değişiklik beklemekte, bu nedenle 2019’da daha gerçekçi bir ETF onay tarihini öne sürmektedir.

Spekülasyon devam ederken yatırımcıların ve piyasa yapıcıların beklentileri sürüyor.

Sonunda, piyasa kritik beklenti içinde kalırken para SEC’in tablosunda durmaya devam ediyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin