Likidite verisi, son Bitcoin rallisini kimlerin yönettiğini açığa çıkardı
Likidite verisi, son Bitcoin rallisini kimlerin yönettiğini açığa çıkardı

Likidite verisi, son Bitcoin rallisini kimlerin yönettiğini açığa çıkardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ve tüm kripto piyasası için son birkaç oldukça hareketli geçti. 19.000 dolar bölgesinde tüm zamanların en yüksek seviyesi testlerinin ardından, dijital varlık büyük bir satış baskısı ile karşı karşıya kaldı.

Ancak bu elbette bekleniyordu ve çoğu yatırımcı bunun uzun süreli bir düzeltmeyi tetiklemek için yeterli olduğuna inanmadı.

Mnuchin’in açıklamaları kripto para piyasasını derinden sarstı

Bununla birlikte Hazine Bakanı Steve Mnuchin’in potansiyel ikinci bir kripto düzenlemesi dalgasına ilişkin son yorumları, BTC’nin büyük bir düşüş görmesine neden oldu. Bu eğilim devam ederse piyasa önümüzdeki günlerde ve haftalarda bazı ciddi kayıplar görmeye hazır olabilir.

Son ralliyi çevreleyen önemli bir anlatı ise yeni perakende alıcıların piyasaya akın etmesi ve rallinin kontrolünü tamamen ellerine almış olması. Bitcoin ve büyük altcoinlerin likidasyon profillerine bakıldığında türev piyasasının pek çoğunun fark ettiğinden daha büyük bir rol oynadığını açıkça görülüyor.

Bu, türev piyasasının son yükseliş trendinin arkasında olabileceğini gösterdiği için piyasa için olumsuz bir işaret olabilir, bu da biraz kırılgan olabileceği anlamına geliyor.

Bitcoin peşinden altcoinleri de sürükledi

Bitcoin şu an 16.700 dolarda %10’un biraz üzerinde düşüşle işlem görüyor. Gelinen nokta son yükselişin zirvesindeki 19.500 dolardan bu yana büyük bir düşüşe işaret ediyor. Bugünkü düşüş, yüksek seviyelerde reddedilme ve mevcut Hazine Bakanı’nın olası bir düzenleyici baskıya ilişkin yorumları da dahil olmak üzere bir dizi faktörün bir sonucu olarak ortaya çıktı.

Altcoin piyasası da BTC’ni son düşüşü nedeniyle gerilerken büyük altcoinlerin tümü art arda çöktü. ETH 500 doların altına inerken, piyasanın geri kalanı da bazı ciddi zayıflık işaretleri gösteriyor.

Türev piyasası efektif

Bir yatırımcı yakın tarihli bir tweet’te, son satış baskısı sonrasında bile türev piyasasının hâlâ çoğu varlığın fiyat hareketinin tam kontrolünde olduğunu gösterdiğini belirtti.

Önümüzdeki birkaç gün, Bitcoin’in orta vadeli görünümü hakkında fikir verecektir. 

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin