Lightning Network kapasitesini bir ayda yüzde 167 oranında arttırdı

Lightning Network şu anda 1,64 milyon dolar değerinde Bitcoin’e eşdeğer

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lightning Network, ağdaki node sayısı 4.073’e ulaştığı ve toplam ağ kapasitesi (yazım sırasında) 1,64 milyon dolara (281,07 BTC) ulaştığı için yaygın bir şekilde benimseniyor.

Lightning Network kapasitesini bir ayda yüzde 167 oranında arttırdı

1ML’den elde edilen verilere göre, şu anda Lightning üzerinde çalışan toplam node’lerin sayısı, kurulduğu günden bu yana en yüksek olan 4,073’e ulaştı. 4.073 node’nin dışında, 2.947 ortak node ve bu mevcut node’ler için oluşturulan toplam kanal sayısı ve node başına ortalama 12,6 kanalla şaşırtıcı 12.511’dir.

Bu, Lightning için önemli bir kilometre taşı. Çünkü istatistiklere göre Lightning’ın toplamda 1,64 milyon dolar değerinde Bitcoin olduğu sonucuna varılabilir. Son 30 günde ağ kapasitesi %167 oranında arttı. Konuları daha da ilginç hale getirmek için, Lightning’ın bu büyümesi son dört ayda (138 gün) görüldü. Lightning’ın sadece bir buçuk yıl önce piyasaya sunulduğunu düşünürsek, bu ağın benimsenmesinde üssel bir artışa işaret ediyor.

Lightning, Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmek için tanıtıldı

Lightning işlem sürelerini kısaltmak ve işlem ücretlerini önemli ölçüde düşürmek için ödemelerin zincirden çıkarılması ve çözümlenmesi süreci. Lightning, en yaygın olarak Bitcoin üzerinde çalışan bir “ikinci katman” ödeme protokolü. Ödemeleri daha hızlı yapmak için taraflar arasında node’ler oluşturur. Lightning, Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmek için tanıtıldı.

1ML’den gelen istatistiklerin, Lightning içindeki çoklu node’lerden toplandığı ve hesaplandığı belirtilmeli. Lightning’ın merkezi olmayan yapısı nedeniyle, gözlemlenen rakamlar yaklaşık değerler ve state’lerini yayınlamayan node’ler dahil değil.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin