lider kripto para borsalari
Lider kripto para borsalarından önemli gelişmeler...

Lider kripto para borsalarından önemli gelişmeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasında bugüne yansıyan önemli gelişmeler arasında lider kripto para borsalarının müşterilerine sunduğu işlem seçenekleri yer alıyor. Coinbase’in İngiliz müşterileri artık kripto paralarını İngiliz sterlini ile alabilecekler. Hitbtc, Euro’ya bağlı olan stabil coin EURS’i listeleme kararı aldı. Ve Avrupa kripto para borsası Bitpanda platformuna EOS’u ekliyor. Bu gelişmelerin haricinde bir ABD kripto borsası Poloniex’in kullanıcıların hesaplarına erişimi engellemesi konusunda bir soruşturma altında olduğu haberleri bulunuyor.

Coinbase’in İngiltere’deki müşterileri artık coin alımlarını İngiliz Sterlini ile yapabilecek

ABD merkezli lider kripto para borsalarından Coinbase, bu hafta İngiltere’deki müşterilerinin GBP ile kripto para alabileceklerini açıkladı. Bu, yakın zamana kadar EUR cinsinden fiat fonu ile alım yapmak zorunda kalan, daha yavaş satın alma süreleri ve döviz değişimi yapmak zorunda kalan  İngiliz sakinleri için iyi bir haber. Şimdi aynı gün ödemelerinden ve para çekme işlemlerinden GBP’yi kullanabilecekler.

Coinbase UK’nin CEO’su Zeeshan Feroz gelişme ile ilgili şunları söyledi:

İngiltere bankaları, kripto işletmeleriyle ilgili olarak oldukça muhafazakârlar  ve yurtiçi bankacılığına erişim sağlayan ilk şirketlerden biri olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.

Çarşamba günü, şirket önümüzdeki haftalarda GBP / BTC ve GBP / ETH gibi GBP ticaret çiftleri eklemeye başlayacağını söyledi. Coinbase, yeni tekliflerin, global döviz piyasalarındaki döviz hareketlerine karşı işlem yapmak için kullanılabileceğinden, profesyonel traderlar arasında da popüler olacağını tahmin ediyor.

San Francisco, Kaliforniya merkezli ticaret platformunun desteklediği kripto paralar ise şu şekilde:  Bitcoin core (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) ve Ethereum Classic (ETC). Son zamanlarda kripto borsası, birkaç yeni kripto varlığın eklenmesi için araştırma yaptıklarını açıklamıştı. Bu coinler ise şunlardı: Cardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), Stellar (XLM), Zcash (ZEC) ve 0x (ZRX).

Hitbtc Stabil coin EURS’i platformuna ekliyor

Kripto para piyasasındaki yeni stabil coin olan EUR fiyat para cinsine bağlı EURS, şu anda önde gelen kripto para borsalarından Hitbtc’de listelenmeye başlıyor. Aynı zamanda Hitbtc bu haberi resmi Twitter hesabından da duyurmuş durumda.

EURS’nin lansmanı, Temmuz ayında Malta’da bir kripto lisansı alan Stasis firması tarafından yapılmıştı. Dolara sabitlenmiş Tether (USDT)’a alternatif olarak gelen yeni stabil coin, Ethereum’un EIP-20 standardı üzerine kuruldu. Ve 1’e 1 euro karşılığında desteklendiği iddia edildi. EURS , aynı zamanda Londra merkezli DSX borsasında da işlem görüyor. Stasis, 2018 yılı sonuna kadar 500 milyon dolarlık bir işlem hacmine ulaşmayı umuyor.

Avrupa’da lider kripto para borsası Bitpanda son olarak EOS coinini listesine ekledi

Önde gelen bir Avrupa kripto para borsası olan Bitpanda, EOS’u ticaret platformuna ekledi. Satoshi Pulse’a göre beşinci en büyük piyasa değeri olan kripto para, Post AG’nin birçok şubesinde ve Avusturya’daki ortaklarının şubelerinde de satışa sunulacak. Eklemenin, hem EOS’un itibarını güçlendirmesi hem de Eski Kıta’da büyük kripto para borsası olarak görülen Bitpanda’nın ticaret hacmini artırması bekleniyor.

Ayrıca Bitpanda son olarak Haziran ayında, iki yeni token olarak, IOTA (MIOTA) ve Komodo (KMD) ile platformdaki coin sayısını arttırmıştı. Coinlerin eklenme açıklaması ise, Bitpanda 2,0’ın başarıyla başlatılmasından hemen sonra yapılmış. Bu yeni listelemeler ile birlikte, borsa ekibi gelecekte düzenli olarak yeni coinler ekleme söz verdi. Her iki kriptonun da, Bitpanda’nın ortakları olan ve Bitpanda topluluğundaki popüler talebe cevap olarak eklendiği bildirildi.

Poloniex ABD’de Soruşturma Altında

Kripto para borsası Poloniex ABD Adalet Bakanlığı (DoJ) tarafından soruşturma altına alındı. Soruşturma, hesap profillerine erişiminin reddedildiği kullanıcılardan gelen birtakım şikâyetleri takiben başlatıldı. Basında çıkan haberlere göre, DoJ’de Yatırımcıları Koruma Birimi’nin (IPU) Baş Özel Araştırma ekibi, 25 Temmuz’da bir dizi aktif Poloniex kullanıcısına bir e-posta gönderdi ve Poloniex hesaplarını kullanırken herhangi bir sorunla karşılaştılarsa geri dönmelerini talep etti. Delaware tabanlı ticaret platformunun şu anda, günlük işlem hacmi yaklaşık 35 milyon dolar. Coinmarketcap verilerine göre ise kripto borsaları arasında 33. sırada yer alıyor. Poloniex ayrıca platformunda 100’e yakın kripto para ve dijital token barındırıyor.

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin