Anket: Önümüzdeki üç ay içinde Bitcoin fiyatı artacak mı?
Anket: Önümüzdeki üç ay içinde Bitcoin fiyatı artacak mı?

Lider Araştırma Firmasından Bitcoin için çarpıcı 2020 yılı tahmini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyat tahminleri her zaman ilgi çekmiştir. Bununla birlikte, Fundstrat gibi saygın bir finansal araştırma şirketi, bu tahminler arasında en dikkat çekici olanlarından.

Bitcoin fiyatları son zamanlarda psikolojik 8.000 dolarlık bariyeri geri aldı ve hafta sonu ticareti başladığında bu seviyeye tutunmayı bildi. Destek 7,700 dolar seviyesinde tutuldu ve boğalar, alım baskısını sürdürebilirse varlık 8,400 dolar direnç seviyesinden yeniden dokunma yolunda ilerleyebilir.

Bu, uzun vadeli kazançlara yol açabilir ve araştırma şirketi Fundstrat Global Advisors, 2020’de kazanımları artacağı yönünde oldukça iddialı

“Bitcoin bu yıl iki katına çıkacak”

Üç ana faktörden bahseden şirketin kurucu ortağı ve Bitcoin boğası Thomas Lee, firmanın 2020 “Crypto Outlook”tan bulguları Twitter’da paylaştı.

Görünümün tam sürümü şirket müşterileri için ayrılmış ancak Lee bize Bitcoin’in 2020’de % 100 kazanç göreceği ‘güçlü bir olasılık’ olduğunu belirten bir tanıtım yapıyor. Mevcut seviyelerden, bu tahmin yıl bitmeden önce 16.000 dolara işaret ediyor.

İlk temel faktör, geri sayıma göre 13 Mayıs’ta gerçekleşecek olan ödül yarılanması olayı. Lee, yarılanmanın henüz fiyatlandırılmadığından emin, bu da bu yıl bir zamanda dalgalanmaya yol açacak.

2012 ve 2016 yıllarında görülen önceki ödül yarılanmaları, yeni tüm zamanların en yüksek seviyelerine iten olay sonrası boğa piyasalarıyla sonuçlandı. Stok akışı gibi diğer ekonomik modeller, blok ödülünün azaltılması ve arz kesintisi piyasası algısının ardından bir boğa piyasası olacağını göstermekte.

Fundstrat’a göre jeopolitik riskler Bitcoin üzerinde yükselişin başka bir nedeniydi. Altın gibi geleneksel değer varlık deposuyla son derece ilişkili olan son fiyat hareketleri, BTC’nin güvenli bir sığınak haline geldiğinin açık bir kanıtı.

Bu anlatı muhtemelen yıl ilerledikçe devam edecek ve jeopolitik ve ekonomik gerilimler dünya çapında artıyor.

Seçim Yılı ve Kripto Para

Üçüncüsü, pazar stratejisi araştırma firması yaklaşmakta olan bir ABD seçiminin kripto paralar için yükseliş katalizörü olabileceğini kaydetti. Lee, bu bulguları detaylandırmadı ancak kripto dostu politikacılar ve ABD nihayet düzenleyici bir çerçeve ile ilgili olarak piyasanın nabzını tutuyor olabilir.

Bu yıl Bitcoin fiyatlarını etkileyebilecek birkaç seçenek daha var; bunlar arasında seçenekler ve ETF’ler gibi daha kurumsal ürünlerin piyasaya sürülmesi de gündemde. Merkez bankaları kendi dijital para birimlerini daha ayrıntılı incelemesi, genel farkındalığı ve genel olarak kripto para birimlerinin benimsenmesini artıracaktır.

beincrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin