CME Bitcoin vadeli işlemleri artık BTC'den daha maliyetli, işte nedeni
CME Bitcoin vadeli işlemleri artık BTC'den daha maliyetli, işte nedeni

CME’nin Bitcoin opsiyonları bugün başlıyor, BTC reaksiyon gösterir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Chicago Ticaret Borsası (CME), bugünden itibaren Bitcoin vadeli işlemlerinde opsiyonlar sunacak. Bu, kripto para birimlerine artan ilginin bir sonucu olarak ortaya çıkıyor. Dahası, JP Morgan’dan analistler, CME’nin en yeni ürünü için kurumsal yatırımcılar arasında yüksek bir beklenti olduğunu düşünüyor.

CME’nin Bitcoin Vadeli İşlem opsiyonları beklentisi

CME kısa süre önce müşterilerin Bitcoin vadeli işlemlerinde opsiyon ticareti yapmalarına olanak tanıyacak en yeni ürününün lansmanını duyurdu. Bugün 13 Ocak’ta yayınlanması planlanıyor. Bazıları bunun kurumsal yatırımcıların dikkatini çekeceğine inanıyor.

Aslında, Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki bir grup JP Morgan analisti, konu hakkındaki görüşlerini dile getirdi. CME’ye olan toplam ilginin yılsonundan itibaren % 70 oranında arttığını kaydetti. Bu opsiyon sözleşmelerinin bir sonucu olabilir:

Intercontinental Exchange (ICE) Bitcoin Vadeli İşlemleri platformu olan Bakkt’ın daha önce Bitcoin’in aylık opsiyon işlemlerini başlattığını belirtmek gerekir. Panigirtzoglou bunu kabul ediyor, ancak Bakkt’ın hacmini şu an için yeterince yeterli bulmuyor ve buna “oldukça küçük” diyor. Araştırmacılar, CME’nin Vadeli İşlemler pazarında daha baskın olduğu için Bitcoin opsiyonlarının daha fazla olacağına inanıyor.

Başka bir Bitcoin opsiyon ürünü, büyük kripto para türevleri platformu FTX’den geldi. Şirketin CEO’suna göre, 11 Ocak’ta lanse edildi ve hacim sadece iki saat içinde 1 milyon dolara ulaştı.

Bitcoin fiyatı reaksiyon gösterir mi?

En büyük kripto para 2020’nin başlangıcından bu yana volatil bir seyirde. Geçmişte, benzer ürünler piyasaya sürüldüğünde bunlara reaksiyonlar göstermişti. Örneğin, Bakkt’ın Bitcoin vadeli işlem platformu günün ışığını gördükten sadece bir gün sonra, BTC’nin fiyatı birkaç saat içinde 1.500 dolardan fazla düştü.

Bu yazı yazılırken, Bitcoin 8.110 dolardan işlem görüyor ve bu da 8.000 dolarlık ilk destek çizgisinin biraz üstünde. Bu seviyenin devam edememesi durumunda, daha düşük destek 7.700 $ ve 7.400 $ olarak beklenebilir. Bununla birlikte, BTC artmaya devam ederse, üstesinden gelmesi gereken ilk direnç çizgisi 8.300 $ ve ardından 8.600 $  olarak görülüyor.

cryptopotato


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin